Ondanks slechte weer doet ’t Haasje goede zaken

Je zou denken dat met dat slechte weer de plaatselijke middenstand niet kan lachen.

Toch heeft Eimert Hazenbroek, Poelier ’t Haasje, het naar zijn zin. Hij heeft een paar leuke opdrachten. Een groot bedrijf uit de buurt heeft een barbecue en die wordt gehouden in een grote loods, die ze tot hun beschikking hebben. Hij moet een paar flinke bakken met barbecuevlees afleveren.

De kippen, die bij mooi weer in de grill ronddraaien, liggen nog even langer in de koeling. Dat heeft op zo’n natte, herfstige dag geen zin.

“Neem zo’n bonnetje mee!”, zegt de poelier, “er heeft al een klant van me een flinke prijs binnengehaald. Wie weet win jij er ook één.”

Ieder bonnetje heeft een unieke code en de prijs is een fikse hoeveelheid barbecuevlees. Buiten koken. Staat erop. Ja lekker met dat weer.

Dus maar even een paar dagen wachten. Als het beter weer is, kun je beter voor zo’n prijs gaan, toch?