Open Dag Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen

In zijn weblog geeft dagburgemeester, Mario Bosch, een fraai verslag van wat hij aantreft in het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen en hij kreeg en passant antwoord op enkele vragen die hij zich stelde:
‘Aan het einde van de middag loop ik, getooid met ambtsketen, naar de Zijpe om de open dag van het Vrouwenhuis en de taalstudio Alsare te bezoeken. Overdag was het heel druk geweest maar toen ik er binnenstapte was het rustig, het liep immers tegen etenstijd. Een aantal Vitale Wereldvrouwen was er, evenals de begeleidsters Mirjam en Lilach. Als dagburgemeester kreeg ik een privé-rondleiding’, schrijft hij. Hij had zich ervan vergewist dat hij als man welkom was in een voorziening voor vrouwen uit de wijk.
Het vrouwenhuis bleek juist prijs te stellen op zijn komst.

‘Het eigenlijke Vrouwenhuis is de ruimte aan de kant van de Zierikzeestraat en op de achterwand prijkt het door Sofia Semedo ontworpen mozaïek met het logo van de Vitale Wereldvrouwen, drie vrouwen die samen een wereldbol vasthouden. Ook de door mij geschonken historische foto van de Zijpe heeft een plekje gekregen: het hangt in de gang, naast de foto van Dilek. Aan de andere kant van de gang is de taalstudio van Alsare (met aan de muur de afbeeldingen die tijdens de taallessen worden gebruikt) maar als er geen les is kan het Vrouwenhuis de ruimte gebruiken voor grotere activiteiten. Aangrenzend aan de taalstudio is een grote keuken waar ook warme maaltijden kunnen worden klaargemaakt.’, vervolgt de weblog van Pendrecht’s burgervader.

‘De website van de Vitale Wereldvrouwen is al enkele weken uit de lucht en de reden kwam ik nu te weten: de site wordt aangepast en uitgebreid, het is de bedoeling dat er ook regelmatig nieuwtjes op verschijnen. Zodra de vernieuwde website in de lucht is zal ik dat melden’, is een antwoord op een volgende vraag van Mario Bosch.

De foto’s zijn trouwens ook afkomstig van de website van de dagburgemeester.