Opening Aquarel Slinge

Wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehoeder Ed Goverde verrichten tussen 12:00 en 13:00 uur de oplevering van het project Aquarel Slinge bij het Metrostation Slinge.
Donderdag 11 juni tussen 12:00 en 13:00 uur verrichten wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Ed Goverde de oplevering van het project Aquarel Slinge bij het Metrostation met dezelfde naam.
In het project Aquarel knappen gemeente, deelgemeente en verschillende diensten gezamenlijk stadsentrees en openbaar vervoerspunten op. Ook Metrostation Slinge valt onder dit project. De oplevering van het nieuwe metroplein is de eerste stap in het herinrichten van het metrostation dat Pendrecht en Zuidwijk bedient.
Er is onder meer lichtere bestrating aangebracht op het plein. Nog in dit jaar komt er een gratis en beveiligde fietsenstalling. Er loopt nog een onderzoek naar de mogelijke inzet van cameratoezicht rond het plein. In het station hangen al wel camera’s van de RET.
Tegelijkertijd met Aquarel Slinge pakt ook de RET het station aan. Aan beide kanten van de perrons zijn de wanden en de hekken vervangen. De loopbrug van de parkeergarage naar het station wordt transparant. Op die manier kan er meer licht binnenkomen. Bovendien kunnen de passanten dan naar buiten kijken.