Opening Dierengezondheidscentrum nadert

Op zaterdag 10 april om 13.00 uur is de officiële opening van het Dierengezondheidscentrum (DGC) van Anita Koers op het nieuwe adres Slinge 586, de voormalige ABN-AMRO bank. Wethouder Dominic Schrijer gaat de feestelijke opening verrichten. Er zal een bijzonder dier te zien zijn en verder zijn er verschillende diervriendelijke instanties aanwezig om voorlichting te geven over hoe met dieren om te gaan. Wijkbewoonster Margareth Visser, de moeder van schrijfster Judith, exposeert tijdens het openingsfeest haar dierenschilderijen.

Anita Koers begon haar Dierengezondheidscentrum in de voormalige dierenkliniek van Paul v.d. Heijden in de Sliedrechtstraat en de opening op 10 november 2007 gebeurde ook door Dominic Schrijer. Er was toen een kameel, in Pendrecht een nogal ongewone verschijning, waar kinderen een ritje op konden maken.

De verhuizing was noodzakelijk omdat de winkelpanden in de Sliedrechtstraat gesloopt gaan worden. Zodra het Dierengezondheidscentrum op het nieuwe adres is gevestigd zijn er van de 20 winkelpanden nog maar 2 in gebruik: het kinderdagverblijf op nummer 22 en de wasserette op nummer 40.