Opening tentoonstelling Rotterdam De Zuiderlingen

Zaterdagmiddag 1 november wordt de tentoonstelling van “Rotterdam, De Zuiderlingen” geopend in de Cruise Terminal Rotterdam aan de Wilheliminakade. Ook opent Hare Majesteit de Koningin dan de tentoonstelling “Rotterdam, De Zuiderlingen”.
In december 2007 ging de Pendrecht Universiteit op de foto. Joop Reijngoud was de fotograaf. Hij maakte de foto voor een tentoonstelling en voor een boek. Pact op Zuid wil met de tentoonstelling en met het boek dat de mensen van Rotterdam Zuid op de kaart wil zetten.

Op de foto hiernaast de aankondiging van de presentatie en de foto van de draaiorgelspelers van Zuid.

1 november aanstaande wordt de tentoonstelling van de foto’s geopend en wordt het boek gepresenteerd. Hare Majesteit de Koningin ontvangt het eerste exemplaar. Dat gebeurt in de Cruise terminal.

Het Boek
Alle 155 groepsportretten worden gebundeld in een dik en kleurrijk fotoboek op formaat 24 x 33 cm met 272 pagina’s waar straks ruim vierduizend Zuiderlingen in staan. Op zaterdag 1 november wordt samen met alle groepen het eerste exemplaar aangeboden aan Hare Majesteit de Koningin. Het boek ligt vanaf 3 november ook in de boekhandel in Rotterdam en omstreken aanbieden voor 19,95 Euro.

Foto
De foto voor iedere groep zal digitaal beschikbaar komen in de week na 1 november, en kan zelf kunnen afgedrukt worden. Het is uiteraard niet toegestaan de foto zonder toestemming van de fotograaf te vermenigvuldigen voor commerciële doeleinden.

Tentoonstelling
Er komt tevens een tentoonstelling van alle 155 portretten. Deze wordt gerealiseerd in de vorm van een foto-wandelboulevard waar elk portret op groot formaat ca. 1.70 cm breed wordt opgesteld en bovendien ‘s avonds wordt uitgelicht. De tentoonstelling staat op de Maashaven Noordzijde (deelgemeente Feijenoord) van 1 november tot 1 januari 2009, dat is dus vanaf station Rijnhaven naar Katendrecht richting SS Rotterdam. De tentoonstelling is buiten, dus 24 uur per dag en alle dagen tot het nieuwe jaar te bekijken.

Het AD deed ook mee!
Het Algemeen Dagblad heeft twintig weken lang, tot aan 1 november, iedere woensdag in de Rotterdam Bijlage op een vaste plek een groepsfoto geplaatst. Zij hebben zelf een selectie gemaakt uit alle foto’s. De organisatie is erg blij met die free publicity!