Oproep van Ruud en Elly

Lieve meelevende vrienden over het wel & wee van Pendrecht,

Allereerst bedankt voor jullie medeleven met ons; er is veel “soesah” (verdriet) de laatste tijd; en zo lang we samen lief en leed willen delen zal ons kruis dragelijk zijn, en komen we er weer bovenop!
Ja toch ! Dat hebben we van Rieks geleerd, die is altijd positief, jaaa toch!

We delen het gemis van Bien en Cor, de ziekte van Marion, de operatie van Rien, de opname van Piet in Sonneburgh en zo kunnen we nog doorgaan.
De herinnering aan Cor’s Moeder zal niet vergeten worden, zo’n lief mens, op zo’n hoge leeftijd naar de verhalen van Cor en Bien vaak met veel humor en levenskunst, nu mag ze in Vrede rusten, dat geloven wij, met al haar overleden dierbaren in Gods Liefde en barmhartigheid.

Er zijn ook vrolijke gebeurtenissen zoals voor onze dagburgemeester Mario die “Cool Fat Super” op het bord schitterde; erg mooi, hoor.

Hierbij een vraagje of het onderstaande berichtje opgenomen kan worden in “de Kijkerd”?

Uit de Bavokerk zijn we het Lourdesbeeld kwijt: een gekleurd porceleinen beeld afbeelding van Moeder Maria en H.Bernadette. Het stond voor de Kerstconcerten nog op de grote credens in de sacrestie.

Er zit nog een geschiedenis aan: dit Lourdesbeeld kregen we vanuit het Karmelklooster in Sittard (waar Elly dus lekennon is). Het is bijna 1 meter hoog en we dachten dat het beter in de Onze Lieve vrouw van Lourdesparochiekerk kon staan, als klein afscheidskado van Ruud, omdat hij als koster ophoudt zodra er een vervanger is gevonden.

En nu is het beeld foetsie, niemand van de priesters en medewerkers weet waar het is!
Wij hadden spontaan erg veel verdriet, en als een mens depressief is, komen de ziektes op je af. Zodoende.

Bedankt voor jullie aandacht voor dit “epistel”, gedeelde smart is weer halve smart.

Lieve groetjes van Ruud & Elly