Opzoomeren in de Herkingenstraat

Zou het mooi weer zijn en kan er een zwembad komen, zoals op Plein 1953 en kunnen we de straat schoonmaken? Opzoomeren in de Herkingenstraat/Battenoordhof hoe gaat dat?
Vorig jaar hadden Mahinder Rambaks en Soen Jibodh met nog een buurman het initiatief genomen om te gaan Opzoomeren in de straat. Er kwam een waardebon van Opzoomer Mee en een bijdrage vanuit Hart voor Zuid bij kijken en daarmee kon een springkussen gehuurd worden en was er een barbecue. Hun wensen gingen verder. Ze wilden ook een zwembad voor op het speelveld. Maar daar kon geen budget voor worden gevonden.

Inmiddels is er geen geld vanuit Hart voor Zuid meer en worden ook langs andere kanten de middelen van buitenaf kleiner.

Toch werd er zaterdag 9 juli een Opzoomeractiviteit gehouden. Er kwam wat geld vanuit Opzoomer Mee en er werden wat materialen van de Roteb besteld. Barbecue, straat schoonmaken en kinderactiviteiten was het idee.

Van 13:00 uur tot 16:30 uur werd er lekker gegeten van de barbecue en er was van alles bij, salade, barra, en Sep zorgde voor het schaafijs.

De muziek kwam uit een installatie, die van een bevriende straat was geleend en …….. er waren doeltjes op grasveld van de Beach Week. De partytent was trouwens ook van een bevriende straat. Een mooie ruime tent, die gelukkig niet echt dienst hoefde te doen om de regen tegen te houden, want er was die middag ondanks de voorspellingen een stralende zon.
Goed idee! ‘Kunnen er geen vaste doeltjes komen. De kinderen voetballen vaak op het grasveld en het gras ligt ver genoeg van de woningen om overlast te geven!’
Een playbackshow zat er deze keer niet in. Toch gaf Krishan de zoon van Mahinder een demonstratie op zijn trommel weg.
Bespaar je ook bij een Opzoomeractiviteit geld uit voor het huren en transporteren van mobiele doeltjes uit.

De Opzoomeraars willen wel graag een bordje erbij om de honden te weren van het grasveld. Want ondanks toezicht en verboden, zijn er toch bewoners die hun hond uitlaten op het gras dat een andere bestemming heeft.

Zo komen we er wel in de Herkingenstraat. Dat wordt vast een kindvriendelijke omgeving.

Buurman, Dick Beekman, was er al vroeg bij en hielp de Opzomeraars met van alles. Hij kent de buurt nog van voordat de nieuwe woningen gebouwd werden en houdt de zaken goed in de gaten. Hij nam op gegeven moment het initiatief om met de jongens het zwerfvuil aan te pakken.

Dat ging maandag weer mee met de Roteb.