Opzoomeren op de Battenoordhof

Priscilla Overeem bekeek de buienradar op internet. ‘Kan het ook een dag eerder? Kunnen we onze activiteit op vrijdag doen in plaats van op de geplande zaterdag. Op vrijdag bestaat er een streepje kans op mooi weer!’, zo vroeg ze de Opzoomerregisseur.

Die belde naar de Schiedamsesedijk en ook daar moesten ze aan de slag. Want er wast een Opzoomerkeetje besteld en zou die ook in plaats van op zaterdag op vrijdag geleverd kunnen worden door de BSW? En gelukkig lukte dat allemaal.

Er werd snel een nieuwe affiche gemaakt voor de verandering van de activiteit, want iedereen in de flat van Priscilla en de flat ertegenover had een uitnodiging gekregen voor zaterdag.

Vrijdag vroeg belde de Opzoomeraarster opnieuw de regisseur. ‘Het pleintje staat vol water van gisteren, de kolk is waarschijnlijk verstopt. Opnieuw bellen en alle zeilen bijzetten. De Roteb blijkt niet over de kolkenzuiger te gaan. Dat is Gemeentewerken en de werf van Charlois was net op die vrijdag aan het verhuizen. Zij gaan van het Parmentierplein naar de Groene Kruisweg. Daar is een nieuw duurzaam gebouw verrezen en als de spullen overgaan is het inspelen op de actualiteit lastig.
‘Bel 14-010 en vraag of ze er een spoedzaak van kunnen maken!’, was het advies.
Aldus gedaan.

Maar Priscilla ontdekte een wagen van TOS op de Battenoordhof. Nee geen Thuis op Straat, maar TOS, de ontstoppingsservice. En jawel de man van die wagen wilde haar helpen. In een mum van tijd was het water weg.

En kon alles in gereedheid gebracht worden voor de Opzoomeractiviteit.

En als het allemaal niet was gelukt geen nood. Want één van de spelletjes op het programma was ‘twee emmertje water halen twee emmertjes pompen’, alleen dan met sponzen. En daarmee krijg je als je goed je best doet ook het hofje droog, toch?