Overval op 30 jarige vrouw in de Krabbendijkestraat

Pendrecht is Goed Bezig, was een campagne om allerlei projecten in de wijk in beeld te brengen via één van de deelnemers aan zo’n project. Zij werden helden genoemd. Pendrecht is Goed Bezig wordt nu door een bewoonster uit de wijk heel anders ingevuld.
Onlangs bracht ze ook op deze site in beeld hoeveel schietincidenten er de laatste jaren geweest zijn in de wijk.

Vitaal Pendrecht heeft een oproep aan de burgemeester, Ahmed Aboutaleb, in de maak. Er wordt hard gewerkt aan de Kinderfaculteit. Kinderen worden via die faculteit in staat gesteld hun toekomst met meer kansen en met meer durf tegemoet te treden. Dat kan natuurlijk niet in een omgeving waar schieten met pistolen en het bezit van wapens aan de orde van de dag is.

Een bewoonster uit de wijk grijpt terug op de campagne Pendrecht is Goed Bezig. Op een aantal plaatsen in de wijk kun je dat motto nog zien staan. De projecten die er toen in de wijk liepen werden een maand lang onder de aandacht gebracht. Dat gebeurde via een deelnemer aan zo’n project. Die werd een held genoemd en haar of zijn portret kwam op 7 x 5 te hangen op de plek waar nu het kantoor van Woonstad Rotterdam staat aan de Ooltgensplaathof 1.

De genoemde bewoonster gebruikt Pendrecht is Goed Bezig in de omgekeerde zin. Pendrecht gaat de verkeerde kant op.

Zij signaleerde weer een voorval op zaterdag en verwees baan de pagina van de politie Rotterdam:

Vrouw gewond bij beroving Krabbendijkestraat

Laatste update: 27-09-2014 | 15:39
Rotterdam – Een 30-jarige Rotterdamse is zaterdagmiddag 27 september rond 14:30 uur op de Krabbendijkestraat beroofd van haar tas. Ze is bij de beroving ten val komen en tegen haar hoofd geschopt. De drie daders zijn gevlucht.

Het slachtoffer werd door drie mannen aangesproken die korte tijd met haar meeliepen. Ze werd de bosjes ingetrokken waarbij ze ten val kwam. Eén van de daders heeft haar tegen het hoofd geschopt waarbij het slachtoffer een hoofdwond opliep. Ze is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De daders zijn er met een tas met onder andere een mobiele telefoon vandoor gegaan. Toegesnelde agenten zijn een onderzoek in de omgeving gestart. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en de politie zet het onderzoek voort.

Via deze link komt u op de politiesite en bovenstaand stukje.