Ovezandepad straatnaambordjes hangen er al

In de tekeningen van de ontwerper van de Tuin op het Zuiden stond een naam voor een nieuw aan te leggen pad tussen de Sliedrechtstraat en de Ossenisseweg een provisorische naam.

Fijnaartpad.

Die naam bestaat al. En met een beetje goeie wil zou je kunnen zeggen dat het nieuwe pad in het verlengde ligt van dat Fijnaartpad. Maar ……..

De straten in Pendrecht zijn vernoemd naar plaatsen die te lijden hebben gehad van de watersnoodramp van 1953. En in de verschillende buurten van Pendrecht zijn op hun beurt weer straten te vinden die naar bepaalde streken van die getroffen dorpen verwijzen. Fijnaart ligt in de buurt van Dinteloord en in het westelijke deel van Noord Brabant, waar ook Halsteren, Wagenberg, Geertruidenberg en dergelijke liggen.

Dat nieuwe pad loopt door de Ossenissebuurt en in die buurt vind je plaatsnamen uit Zuid Beveland. Dus na raadpleging van Mario Bosch, Pendrecht’s dagburgemeester, werd hem gevraagd of hij een voorstel had voor een meer aan de buurt gebonden naam van het pad.

Hij stelde daarop voor om het de naam Ovezandepad te geven. Mario had daar verschillende redenen voor. Die zijn te achterhalen op zijn website.
Mario bleef op zijn beurt nauwlettend de ontwikkelingen volgen. Hoe gaat het met de aanleg van het pad en wanneer komen de straatnaamborden. Binnenskamers werd gesproken over een feestelijke onthulling.
Maar ja hoe zorg je ervoor dat dat overal goed in de planning opgenomen wordt. En er op de verschillende fronten rekening gehouden wordt met zo’n afspraak. Dat is toch lastiger dan je denkt want…
De werf heeft gistermiddag, 20 januari, de straatnaamborden bij van het Ovezandepad bij de Krabbendijkestraat al netjes opgehangen. Nu een deel van de borden al geplaatst is, wordt een onthulling een beetje mosterd na de maaltijd.
Ze weer verwijderen is ook zo wat. Die onthulling zal dan toch op korte termijn plaats moeten vinden. Bewoners weten nu dat de borden er al zijn en er staan al een paar woningen aan het pad, waar de nieuwe eigenaren al in bezig zijn om het huis bewoonbaar te maken.
Google Earth weet al waar het Ovezandepad ligt, dus je komt er wel met een routeplanner, maar toch. Is er eenmaal een straat dat moet er ook ergens een straatnaambord zijn. Dat is nou eenmaal het patroon.

Hoe zal dat verder gaan?

Op de foto’s de straatnaamborden. Bij de eerste zou je bijna denken: is dat Pendrecht? Ja, ja, dat is ook Pendrecht. Nieuwe woningen, een nieuwe straatje, een pad om precies te zijn, een nieuwe lantaarnpaal en fonkelnieuwe straatnaamborden.