Parochiefeest van de OLVvL en een regenboog

Nog net op tijd! Veel van de feestgangers waren al weg, maar bij de deur kon je om half twee nog net de familie Pesik treffen. Elly, een zopen van haar en een dochter met partner. Ze frommelt Rieks, de fotograaf, een balpen in handen. Op de pen staat in witte letters:

12-10-14 RUUD 80 jr in HEAVEN
07-10-14 ELLY 75 jr in J & A

Hij realiseert zich dat hij haar verjaardag vergeten is. Toen ze nog in de Stellendamstraat woonde zorgde hij ieder jaar voor een kaartje. En vorig jaar bezorgde hij zo’n attentie ook in de brievenbus van Joachim & Anna. Ruud werd twee jaar geleden onder grote belangstelling begraven op Zuidwijk. Hij zou deze dag 80 geworden zijn. Elly houdt de herinnering aan hem levend. Zij hoopt stilletjes snel bij hem te zijn. Haar kinderen en kleinkinderen denken daar heel anders over.

Binnen in de kerk gaat het Parochiefeest nog even door.

Tegen het altaar staat een regenboog. En in de nevenruimte is men nog druk met elkaar aan het praten, drinkt wat en knabbelt op nootjes.

Corrie Oosthoek wil wel even wat kwijt over het Parochiefeest. Ook haar man Henk is niet bang voor de camera. Peter Carpay vindt het maar niks. Hij is al een keer gefilmd over de Ziel van Pendrecht en is niet zo gelukkig met het resultaat.

Rieks wil graag weten waarover de pastoor gepreekt heeft. En met wie dat Parochiefeest nou eigenlijk gevierd werd.