Pendrecht in Dichtbij Nederland op Radio 5

Vrijdag 10 oktober werden er op straat in Pendrecht opnamen gemaakt voor het programma Dichtbij Nederland. Disndag 14 oktober om 22:00 uur wordt er een uitzending gewijd aan de Pendrecht Monologen. Sam Jones trok met Charifa Blinker de wijk in om de straat in het programma te krijgen.
Het was even zoeken, want Charifa woont aan de Stellendamhof en de routeplanner van Sam is al wat ouder en gaat niet in op details als de Stellendamhof. Hij moet het hebben van de Slinge en Groenekruisweg en de Sliedrechtstraat. Maar met behulp van de mobiele telefoon kwam er toch een ontmoetimng tot stand.

Dinsdagavond op radio 5 is het resultaat te horen. Het programma wordt om 22:00 uur uitgezonden. De Pendrecht Monoloog “Alleen de bomen zijn nog van Toen” komt er in aan de orde en Cees Bavius gaat vertellen over het Theaterproject in Pendrecht.

Charifa zong op straat De Pendrecht State of Mind en andere delen uit de Pendrecht Dialogen. Sam voelde Charifa flink aan de tand en sprak ook Adriana Kouwenhoven in haar scootmobiel. Kinderen en jongeren op de Ossenisseweg werden ook gevraagd hun mening over het wonen in Pendrecht te vertellen.

Er is een site www.dichtbijnederland.nl

Daar is na dinsdag vast via internet naar het programma te luisteren.