Pendrecht in TV-programma op RTL4

Op zondag 4 januari zendt RTL4 een aflevering uit van de realityserie “Secret millionaire Nederland” die zich afspeelt in Pendrecht.
“Secret millionaire Nederland” is een realityserie waarin een miljonair zijn of haar villa, auto’s en creditcard achterlaat en zich twee weken lang onderdompelt in het harde leven van een Nederlandse achterstandswijk. De opdracht is om in kaart te brengen wie in deze gemeenschap het meest hulpbehoevend is. Uiteindelijk onthult de miljonair zijn of haar ware identiteit en ontpopt zich als een filantroop voor degene die zijn financiële hulp en steun het hardste nodig heeft.

Miljonair Jeroen verruilt zijn Amsterdamse leven voor een sober bestaan in de Rotterdamse wijk Pendrecht. Hij ontmoet daar vele bijzondere mensen, zoals de oprichtster van de Voedselbank, een brassband met haar eigen idealen en twee werkeloze buurvrouwen die zich met veel moeite door het dagelijks leven heen slepen. In zijn geheime hoedanigheid bepaalt Jeroen vervolgens wiens leven en toekomst zal veranderen door hem of haar aan het eind van de twee weken een mooie cheque te geven.

Uitzending: zondag 4 januari 2009 om 21.30 uur op RTL4.