Pendrecht vierde de lente op Plein 1953

Gisteren (zaterdag) vond op en rondom Plein 1953 het Lentefeest plaats. Het was een geslaagd evenement.
Gisteren (zaterdag) vond op en rondom Plein 1953 het Lentefeest plaats. Het was een geslaagd evenement.

In de Krabbendijkestraat stonden diverse kramen met koopwaar en waren er demonstraties van oude ambachten. De gemeente Rotterdam was op het plein aanwezig met een informatiekraam over inbraakpreventie.

Op het plein stond ook een grote tent waar kinderen een bloemstukje konden maken voor Moederdag. De attractie met de jumpende kinderen, te zien op de bovenste foto, was razend populair. De hele dag was de attractie bezet met jonge durfals.

Een andere populaire activiteit was de plantjesdag van Woonstad Rotterdam. Huurders konden een bon inleveren voor gratis planten. Daarvan werd gretig gebruik gemaakt, want de plantjes gingen schoon op.

Drumband Excelsior vrolijkte al marcherend over het plein de boel op met hun muziek. Op het podium speelden The Hoek Matties leuke rock and roll muziek, zoals The Joker van The Steve Miller Band. Ze hielden nauwlettend hun muziekpapieren in de gaten, want die waaiden zomaar het publiek in. Een aantal kramen moest het ook ontgelden door de harde wind. Gelukkig bleef het wel de hele dag droog.

Gezien de weersomstandigheden was het geen uitbundig Lentefeest, maar wel gezellig en volgens de organisatie een geslaagd evenement.