#Pendrecht weer bij de tijd, twittert Theo Coskun

De klokken en het uurwerk van de Sint Bavokerk hebben sinds zondag 3 april via de hand van pastor Bert van Tol de zegen van de heer gekregen.

Daarbij speelden kinderen een belangrijke rol. Zij hoorden via de kindernevendienst dezelfde verhalen als de mensen van de parochie Onze Lieve Vrouwe van Lourdes in de kerk. Zij trokken het doek van de plaquette en onthulden daarmee de namen van de aandeelhouders in het project Welluidend Aandeel, waarmee een tweede luidklok kon worden aangeschaft en de parochie van Zuidwijk ook echt het gevoel kan hebben erbij te horen. En de kinderen waren er getuige van dat pastor Bert met de wijkwast gewijd water over de toren sprenkelde en trouwens ook over de plaquette zelf.

Er waren ook vertegenwoordigers van de deelgemeente aanwezig. Voorzitter, Ed Goverde, was lid van de parochie en sprak de kerkgangers toe. Portefeuillehouder, Theo Coskun was er ook. Hij overhandigde bij het 50-jarig bestaan van de Sint Bavokerk een taart vanuit de deelgemeente en zegde toe dat de klokken en het uurwerk met geld uit Charlois in Actie (participatiefonds) opgeknapt zouden worden.

Dat gebeurde en hartje winter werden de wijzerplaten en het uurwerk vernieuwd en de Zuidwijkse extra-klok opgehangen.

Enthousiast liet Theo Coskun op Twitter horen, dat hij “voor het zingen de kerk in” was gegaan.

Volgens hem is Pendrecht weer bij de tijd.

En zo op de foto’s te zien met al die kinderen zal Pendrecht ook nog lang bij de tijd blijven.

Het doek werd overigens zo enthousiast weggetrokken dat één van de kinderen van het opstapje viel en het tot vermaak van de omstanders op een huilen zette. Gelukkig had ze haar grote troost, een beertje, bij zich en was haar moeder in de buurt.

Een echte familie die parochianen van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes.

Vitaal Pendrecht wenst jullie veel geluk met de nieuwe aanwinsten in en buiten de kerk.

Op de kerkenpagina is er binnenkort meer te lezen over de viering en de preek van pastor Bert van Tol.