Pendrechts kunstwerk ook in Hoogvliet

Naast de ingang van de gymzaal aan de Krabbendijkestraat bevindt zich een kunstwerk dat ook te zien is op een gymzaal in Hoogvliet.
Kunst in de buitenruimte valt niet altijd op. Een voorbeeld daarvan is het kunstwerk dat zich naast de ingang van de gymzaal aan de Krabbendijkestraat bevindt (bovenste foto). De plek is goed gekozen want op het eerste gezicht lijken het sportende mensen.
In werkelijkheid heet het kunstwerk Klimmende Jongens en het is gemaakt door Julia Brändle (1929-1982). Lange tijd was het kunstwerk bijna onzichtbaar omdat er een grote struik voor stond. Ruim vier jaar geleden is deze weggehaald en komt het werk van Julia Brändle goed tot zijn recht.

Dagburgemeester Mario Bosch ontdekte onlangs bij toeval op internet dat hetzelfde kunstwerk ook in Hoogvliet te zien is. Net als in Pendrecht is de Hoogvlietse variant eveneens aangebracht op een gymzaal, om precies te zijn op het adres Nederhage 10. De Pendrechtse burgervader reisde naar Hoogvliet, gelukkig had hij een kaart meegenomen want de Nederhage bleek een anoniem voetpad zonder straatnaamborden te zijn tussen de Middenbaan Zuid en de Aveling. Om het kunstwerk te vinden is enig zoekwerk noodzakelijk want de gymzaal is min of meer verstopt in het groen. Maar wie de ingang heeft gevonden ziet het meteen.

Alleen als je goed kijkt zie je enkele kleine verschillen. Linksonder de klimmende jongens in Pendrecht, rechtsonder die in Hoogvliet.