Pendrechtse straten nemen de bezem ter hand

Gisteren (zaterdag) gingen bewoners uit verschillende straten aan de slag om hun straat schoon te maken.
Gisteren (zaterdag) vond het vervolg op de Keep It Clean Day plaats. Maar liefst 42 Opzoomerstraten uit Bospolder, het Oude Westen en Pendrecht organiseerden een schoonmaakactie. In Pendrecht deden onder andere de Halsterenstraat, Papendrechtstraat, Middelharnisstraat, Zierikzeestraat en Herkingenstraat mee.

Op Plein 1953 stond een speciale kraam van Opzoomer Mee waar de bewoners een schoonmaakpakket konden ophalen. Dit bestond uit bezems, knijpers, werkhandschoenen en vuilniszakken. Alle materialen waren aanwezig om de straat weer vuilvrij te krijgen.

Halsterenstraat
In de Halsterenstraat waren veel bewoners actief. Uit verschillende culturen en van verschillende leeftijden: iedereen deed gezellig mee om samen de boel op te ruimen. Kleuters liepen net zo makkelijk rond om zwerfvuil op te rapen als volwassenen. Alle zwerfvuil werd verwijderd en de kinderen kropen zelfs tussen de struiken om er soms de kleinste rommel vandaan te halen zoals sigarettenpeuken. Heel klein zwerfvuil, maar zeer schadelijk voor dieren en de natuur.

De actie begon pas om 15.00 uur, maar om half negen ‘s morgens stonden er al kinderen aan de brievenbus van bewoonster Sjannie de Mooij te klepperen. Zij was de hele week al in de weer om iedereen te activeren vooral mee te doen. Ze vertelde het aan iedereen die ze maar tegen kwam en verspreidde briefjes huis aan huis. De straat is altijd al actief met Opzoomeren en ook deze keer was iedereen weer enthousiast om mee te doen.

Sjannie kijkt terug op een geslaagde dag: de Halsterenstraat is weer om door een ringetje te halen. Na afloop werden de bewoners uitgenodigd om een hapje te komen eten in de Kinderfaculteit waar ook gezellig werd gedanst.