Pieter Tops nam afscheid van de Politie Academie

Pieter Tops kwam in Pendrecht langs op 13 oktober 2003 op uitnodiging van Dominic Schrijer. Hij sprak er over vitale coalities en zorgde ervoor dat de campagne Vitaal Pendrecht begon. Hij was toen docent bestuurskunde aan de Universiteit Tilburg.

Er kwamen ook verschillend groepen studenten van hem langs in Pendrecht. Van het één kwam het ander en zo ontstonden de stichting Vitaal Pendrecht en de Pendrecht Universiteit.

In 2007 werd Tops lid van het College van Bestuur van de Politieacademie en was daar verantwoordelijk voor de kennis en het onderzoek.

Dinsdag 26 november nam hij afscheid van de Politieacademie in Apeldoorn. Er was een conferentie over Kennis in de Frontline van de politieorganisatie.

Uit Schotland kwam professor Nick Fyfe spreken en ook sprak er Sandor Gaastra, directeur-generaal Politie van het ministerie van Justitie. Minister Opstelten was gepland, maar die moest in de kamer zijn.

Er waren workshops en een slotcommentaar van de bestuurder, die samen met twee andere redacteuren gezorgd had voor een boek met als titel: Kennis in de Frontline.