Plantjesdag a.s. zaterdag met onthulling kunstwerk

zaterdag worden de Silhouetten, het kunstwerk op de meeuwenplaat onthuld. Alleen, hoe laat is nog een punt, want er worden diverse tijdstippen genoemd.
Net als vorig jaar organiseren Woonstad Rotterdam en deelgemeente Charlois een plantjesdag in Pendrecht om de buurt op te fleuren.

Dit jaar doet ook Pit 010 mee.

Het wordt gehouden op zaterdag 26 mei. Bewoners die een bon hebben ontvangen kunnen op Plein 1953 gratis plantjeshalen.
Dit jaar deelt de deelgemeente ook ‘zonnige groeten’ van Charlois uit: een ansichtkaart gevuld met zonnebloemzaadjes. Na het bezoek aan de plantjesmarkt kunt op het plein met buren en kennissen koffie en thee drinken.
Workshops
Tussen 10.00 en 15.00 uur is er van alles te doen op het plein. Er is een workshop bloemschikken en vogelhuisjes schilderen, voor de jongste staat er een springkussen en loopt er een ballonnenclown rond.
De kinderen kunnen zich ook laten schminken. Verder staan er kraampjes van Aafje en PIT 010 met informatie en diverse andere kraampjes.

Onthulling kunstwerk

Om 15.00 uur vindt de onthulling plaats van het kunstwerk Silhouetten. Dit kunstwerk staat in de vijver op het Plein 1953. De kring van Silhouetten heeft twee verschillende betekenissen: de overwinning op het water – een verwijzing naar de watersnoodramp in 1953 en de verbinding tussen en de saamhorigheid van bewoners.

Het kunstwerk heeft nu nog een donkere ijzerkleur. Na een jaar verandert de kleur door roestvorming naar oranje/bruin.

Op de weblog van dagburgemeester Mario Bosch is meer informatie te vinden over het kunstwerk.