Politie houdt verdachten inbraken aan en zoekt getuigen derde inbraak

Na twee inbraken op donderdag 17 en vrijdag 18 december heeft de politie vier verdachten aangehouden. De Rotterdammers, in de leeftijd van 19 tot 29 jaar, werden allen op heterdaad in de kraag gevat. Van een derde inbraak op woensdag 16 december zoekt de politie getuigen.

De inbraak op de Oldegaarde op donderdag 17 december vond rond 19.00 uur plaats en de inbraak op vrijdag 18 december op de Baarlandhof rond 02.00 uur ‘s nachts. Gealarmeerde agenten waren snel ter plaatse. Mede dankzij alerte getuigen konden de vier mannen worden aangehouden. Helaas was dat niet het geval bij een inbraak in een woning in de Yersekestraat op woensdag 16 december. Daar wist de inbreker te ontkomen.

Getuigenoproep
De politie werkt samen met diverse partners en stelt alles in het werk om woninginbraken terug te dringen door onder andere preventief te fouilleren, buurtpreventie en extra toezicht. Hulp van publiek blijft welkom. De politie onderzoekt de inbraak in de Yersekestraat. Bent u getuige geweest van de inbraak die woensdagavond rond 23.45 uur plaatsvond en heeft u nog niet met de politie gesproken? Heeft u camerabeelden? Bel dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.