Prachtig Kerstspel op de Beatrix

Donderdagmiddag 13 december 2007. Plaats van handeling: het speellokaal van de Beatrixschool. Vanaf 13 uur liep de zaal vol met nieuwsgierige toeschouwers. De groep van ouderconsulente Chandra Hiralal speelde het kerstspel. Ghana, Somalië, Marokko, Peru, Algerije, Turkije, Suriname, Irak, Eritrea, Nigeria, Sierra Leone, Somalië, Nederland, Bangladesh, Irak, Indonesië, de Dominicaanse Republiek, Curacao, Liberia, Ghana en ja zelfs één deelneemster met Hindoestaans op haar sjerp, allemaal speelden ze hun rol in het spel. Het spel sloeg aan want uiteindelijk deed iedereen in het speellokaal mee met het K3 lied: alle kleuren ….

Op de bovenste foto staat de hele groep. Er was afgesproken dat er tijdens het spel geen foto’s gemaakt werden. Maar tot slot wilden de meeste speelsters toch graag op een groepsfoto met de directeuren en met Bien Hofman. Zij is fan van alle basisscholen in Pendrecht, maar de Beatrixschool heeft een speciaal plekje bij haar. Haar kinderen hebben namelijk op deze school gezeten.

Op het moment dat iedereen een plaatsje gevonden had in het speellokaal baande Joop Verschoor samen Joke Kipriotakis de weg voor het kerstspel.

De kleur van de liefde, rood, werd centraal gesteld. 5 rode kaarsen werden aangestoken. Bij iedere kaars deden de directeuren een wens.

Alle wensen waren verwerkt in het spel dat daarna begon. Jozef en Maria klopten aan bij verschillende mensen. Niemand gaf thuis. Uiteindelijk belandde het echtpaar in een stal. Maria, hoogzwanger, en Jozef zorgzaam, iedereen kent het verhaal. Het werd heel mooi uitgevoerd door de groep moeders.

Na afloop bedankte Chandra, de ouderconsulent iedereen. En zij leidde een speciale uitvoering van het K3 lied: Alle kleuren, in. Dat werd enthousiast vertolkt met alle gebaren erbij.

Chandra had op haar uitnodiging gevraagd of iedereen wat lekkers wilde meebrengen. Naast genieten van toneelspel en muziek, werd het dus ook smullen in het speellokaal.

Alle moeders waren getooid in hun leivelingsdracht. En hadden een sjerp om met daarop Ghana, Somalië, Marokko, Peru, Algerije, Turkije, Suriname, Irak, Eritrea, Nigeria, Sierra Leone, Somalië, Nederland, Bangladesh, Irak, Indonesië, de Dominicaanse Republiek, Curaçao, Liberia, Ghana en Shanta had daarop Hindoestaans geschreven.

Twee dames wilden graag met hun ouderconsulent Chandra op de foto.

Shanta had prachtige sieraden bij zich en van haar tooi iets heel speciaals van gemaakt. Zij wil graag aan iedereen laten zien dat haar roots in India liggen.