Prachtige avond met Geheimschrift, Huis van Dromen en Pendrecht Troubadours

Vanaf zeven uur werd het al drukker en drukker voor het Pendrecht Theater en de Toneelwinkel Pendrecht. Een uitverkocht huis. En toch probeerden een aantal mensen zonder reservering binnen te komen.
Uiteindelijk zaten er meer dan 80 bezoekers op de tribune en een paar bezoekers hebben de voorstellingen staande meegemaakt.
Het programma begon buiten voor de winkel met de Pendrecht Troubadours. De naam komt van Cees Bavius, de meiden willen zelf een andere naam, maar kunnen tot nog toe geen geschikt alternatief bedenken. Dus blijft het voorlopig de Pendrecht Troubadours. Prachtige vocalen, ingestudeerd met Maria voor het Hekke.

Vervolgens ging het gezelschap naar het Pendrecht Theater en zag de voorstelling ‘Geheimschrift’. Het ging om de laatste van 5 vertoningen en deze mocht er zijn.

In de pauze was er opnieuw een optreden van de Troubadours in de Toneelwinkel, dit keer. Het Theater werd intussen omgebouwd voor de première van ‘Huis van Dromen’. Een prachtig en beklemmend verhaal van een mevrouw, die na een brommerongeluk aan bed gekluisterd is en pijn heeft. Nolda komt haar zaken in huis doen en moet in de korte tijd dat zij in het huis is alles doen. Daar gaan natuurlijk veel dingen in mis. Mevrouw heeft veel noten op haar zang en heeft vier droombeelden aan de muur hangen. Oma, haar moeder, Ariadne haar dochter en baby, misschien wel haar kleinkind. Nolda snapt die dromen niet en wil zelf eigenlijk zo min mogelijk dromen. ‘Dromen kosten geld’, zegt ze in het stuk en geld heeft ze niet.

Chevy King speelde Nolda en Vildan Ayaz speelde de ongelukkige mevrouw. Het publiek zat tussen de spelers in en werd ademloos meegenomen in de vaak komische dialogen tussen Nolda en mevrouw.
Huis van Dromen een eerste deel van de nieuw Pendrecht Idealen. Er komen er nog een aantal. Na de zomervakantie.

Eind dit jaar zou het theater stoppen. Maar het Pendrecht Theater is nog lang niet af.
Sjannie de Mooij hield een vlammend betoog dat Cees Bavius en Pieta Bot nog minstens 5 jaar door moeten met het theater. Er moeten immers nog veel ‘nieuwe’ bewoners komen in de wijk. Zij wil dat die ook meewerken aan de nieuwe Pendrecht Idealen. Zij deed een dringend beroep op Theo Coskun van de deelgemeente, die aanwezig was om certificaten uit te delen aan de Troubadours en de spelers van Geheimschrift.

Er gingen handtekeningenlijsten rond. Een vriendenkring van het Pendrecht Theater is in de maak en wie weet komt er ook een comité van aanbeveling.

En helemaal aan het eind was er een verrassing met een optreden van Armando Monsanto om even de druk van de ketel te halen. Armando bleek op de late avond ook met een jazzy repertoire uit de voeten te kunnen. Klasse zo’n artiest in de wijk.