Proef met dynamische verlichting langs het Havenspoorpad

Volgend jaar wordt er langs het Havenspoorpad een proef gehouden met gedimde verlichting die automatisch voluit gaat branden zodra er iemand passeert.
Langs het Havenspoorpad wordt volgend jaar een proef genomen met slimme lantaarnpalen: de verlichting brandt op 10% van de normale lichtsterkte maar zodra er een fietser of voetganger langs komt dan gaan de lampen drie palen vóór en drie palen na de passant op volle sterkte branden.
Behalve minder lichtvervuiling levert het ook een aanzienlijke energiebesparing op, langs het 6 kilometer lange Havenspoorpad staan in totaal 185 lantaarnpalen. De lampen daarvan branden de hele nacht door terwijl er dan nauwelijks verkeer op het pad is. In dit unieke project in Rotterdam gaan zeven verschillende leveranciers hun apparatuur op de lichtmasten plaatsen, elk van hen heeft een stukje van het fietspad toegewezen gekregen.

De voorbereidingen voor het project zijn in volle gang, zo zijn de lantaarnpalen al voorzien van nieuwe armaturen met LED-lampen. Klik hier voor meer informatie over het project.