Raamvertellingen 2 in de maak

Het heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. En er is dan ook niet zo’n groot budget als bij de Raamvertellingen van het project Zuiderdiep, maar op De Stroken komen straks ook Raamvertellingen.

Door inspanningen van Woonstad Rotterdam en Vitaal Pendrecht zijn fondsen bereid gevonden om de financiering op zich te nemen en inmiddels heeft het Centrum Beeldende kunst twee kunstenaars geselecteerd, die het kunstwerk uit gaan voeren. Dat zijn Milou van Ham en Jan van de Pavert. Milou van Ham was ook betrokken bij de Raamvertellingen in de Middelharnisstraat en Melissantstraat.

Het project wordt vanuit het Centrum Beeldende Kunst begeleid door Olphaert den Otter.

Woensdag 27 maart bezochten de kunstenaars het glasbedrijf in Tilburg waar het ontwerp van op glas aangebracht zal worden door Milou en Jan. Zij werden door mensen van het bedrijf ingewijd de mogelijkheden en de gedragingen van het glas. Zo ontstaat er een duurzaam werk dat als alles goed gaat in de tweede helft van 2013 op de ramen aan gebracht zal worden.

Inmiddels komen er nieuwe bewoners in de woningen aan de Ooltgensplaatweg en zullen ook bij het project betrokken worden.

Op de bovenste foto het project De Stroken, waarin woningen tot maisonnettes zijn samengevoegd zoals in de Middelharnisstraat en Melissantstraat, in de stralende zon van 27 maart 2013
en
op de onderste foto het gezelschap in het Tilburgse gasbedrijf van Ad van den Hoven aan het hoofd van de tafel. Op de tafel liggen ontwerpen en glas en kun je zien hoe mooi glaskunst kan zijn. Niet alleen in kerken, maar ook achter de portiekramen van flatgebouwen in Pendrecht.
Links Peter Hakkoer van Woonstad Rotterdam en naast hem projectbegeleider Olphaert den Otter en daarnaast Milou van Ham en tegenover hen Jan van de Pavert.