Radio Pendrecht in beslag genomen en toch is de spelersgroep uitgebreid

Na een drankje en als iedereen weer een zitplek heeft in de krappe, maar oergezellige zaal wordt het tijd voor het hoorspel. De inleidende muziek en het sfeermaken ging prima, maar toen ….. opnieuw een technisch probleempje. De hoorspelspelers zaten in de talkshow-zaal, maar het geluid kwam om de één of andere reden niet over in de zaal ernaast.

Dan bewijst het improvisatietalent van het Pendrecht Theater zich in optima forma. Je kun immers de hoorspelspelers ook op het podium zetten en de teksten zien voorlezen. De bijgeluiden komen vast ook wel over en zo gebeurde ….

De familie Penwijk stelt zich voor. Er worden tapas gemaakt en alles staat klaar voor een lekker etentje, maar dat gaat natuurlijk niet zo maar. Kimberley belt aan en meldt dat ze weer thuis komt wonen. Het is uit met Danny en Marjan wordt …… oma.

Een smakelijk verhaal en zeer komisch gebracht allemaal. En hoe het allemaal verder gaat. Dat komt u te weten in de volgende aflevering van de Radio Pendrecht Soap.

Of …..

Er verschijnt in de deuropening een politiepet met daaronder Han Adema, de buurtagent. Hij heeft een goede naam in de wijk. En houdt ervan met goed nieuws te komen voor de bewoners. Zoals dat de camera’s voor extra toezicht geregeld zijn. Maar komt deze keer met een minder prettige mededeling.

Hij weet te vertellen dat er geen vergunning is voor de Radio Pendrecht Soap en dat alle spullen in beslag genomen zijn.

En tot overmaat van ramp heeft ie ook nog een bekeuring voor Johnnie van € 2500 die binnen twee weken betaald moeten worden.

Hij wordt door Jo en door oma nog bewerkt om het allemaal niet zo hoog te spelen. Het gaat niet om een Soap of om een theatervoorstelling Dit is immers een wijkvergadering. De anders zo toegankelijke buurtagent blijkt niet te vermurwen.

Hij geeft opdracht de stoppen om te draaien en subiet zit het hele theater in het donker. En dat blijft ook zo.

Dat wordt spannend allemaal.

Want lukt het Johnnie die boet van € 2500 op tijd te betalen en is er de volgende keer wel een vergunning.

Dat horen we vast in de volgend aflevering van de Radio Pendrecht Soap. Dat wordt helaas pas in oktober …..

Dus nog even wachten.

Het knopje van het licht werd overigens weer teruggevonden, toen de buurtagent eenmaal weg was. En er werd nog even nagepraat met de spelers en gekeken of er nog nieuwe spelers bij zouden willen komen.

Dat bleek ruimschoots het geval.

De spelersgroep wordt een stuk groter.

En ging meteen op de foto.

Dat kan geen buurtagent tegenhouden.