Ravage na incident rondom kroeg op Plein 1953

Een ingezonden brief van Coen Veldhoen, die op Plein 1953 woont, over het incident bij café Thuishaven (tegenover Primera) afgelopen weekend:

‘In de nacht van zaterdag op zondag ging het weer helemaal fout in en om de kroeg. Om circa 2.00 uur kwam er een aantal opgefokte vrouwen en mannen naar buiten. Dit gebeurde met veel misbaar. Gillend, vloekend en met handtastelijkheden. En het bleef maar doorgaan. Het circus verplaatste zich naar de Baarlandhof. Een grote bloembak moest het ontgelden. Die werd met grote moeite over de straat gesmeten. Er volgde nog een steekpartij want ‘s morgens lag het bloed voor mijn huisdeur. Niet te geloven, het was inmiddels al half vijf in de ochtend geworden.

De kroegbazin was met de beveiliger al poolshoogte komen nemen. Ook de politie was inmiddels gearriveerd. Het was voor een aantal bewoners in de directe omgeving een slechte nacht.

Vandaag heb ik met de kroegbazin gesproken. Hoewel de herrieschoppers zo dronken als een tor waren bleef zij dit ontkennen. Zij gooide het op een relatieruzie. Ik heb haar op haar verantwoordelijkheden gewezen. Ze heeft mij beloofd toekomstige uitbarstingen beter te gaan beheren.’