Raysland en Armando Monsanto

‘Kom eens kijken!’, was de vraag van Armando Monsanto. Plaats van handeling Raysland, woensdagavond 23 november, de Pendrechtse musicus blijkt ook een geweldige bassist in een countryband. Hij oefende met The Luckymen Band.
Raysland heeft veel weg van Graceland en nou heeft het pand ook iets van het woonoord van The King of Rock and Roll. Onder in het pand in Rhoon staat dan ook een fantastische kopie van Elvis himself in metaal. Zijn benen zijn van motorkettingen en de versieruingen op zijn broek zijn tandwieltjes.

Je hoort hem als het ware zingen: “If you looking foor trouble, You came to the right place!”.

Inderdaad the right place. De band is The Luckymen Band en ze oefenen in de studio van Raysland. Er kan opgenomen worden en het is in de kelder, dus niemand die er last van heeft. Nou zijn de nummers niet echt om je oren toe te dekken.

Ze oefenen op ‘He’ll have to go” van Jim Reeves, maar in een heel eigen arrangement. Ray en Renate en trouwens ook de drummer Dick zorgen voor de zang. Teun speelt de sologitaar en Rinus op pedal steel zorgt voor de gevoelige noot. Hij wil vooral het slot perfect hebben. Je hoort zijn steelguitar bijna zingen.

De bassist kon niet bij de repetitie zijn. Armando Monsanto kreeg een telefoontje en nam alsof er niks aan de hand was de plek van Rob in. Armando deed overigens ook achtergrond zang.

Een geweldige band met professionele musici. Teun speelt in de pauze even met Armando en vraagt hem hoe The Beatles in “All my loving” dat rammelende gitaarspel maken. Armando en hij weten in korte tijd te doen alsof George Harrison nog steeds onder ons is.

Ook fraai was een geheel eigen versie van The Locomotion van Little Eve.

The Luckymen Band maakt geheel eigen muziek en het is leuk om te zien dat een rasartiest als Armando Monsanto ook helemaal in zo’n gezelschap past.