Reactie van mevrouw Oomes op Lavendelperk en weghalen groen

Ze reageert op een eerder stukje over het lavendelperk.

(Het fotootje hiernaast laat zien waar mevrouw Oomes het over heeft. In de weblog van de dagburgemeester stond dit fotootje een paar dagen terug. Ook hij schrok van wat er was aangericht)

Als reactie op het lavendelperk:
heel leuk wat extra groen in de wijk, maar niet als dat ten koste gaat van het groen elders, bijv achter de tuinen van de Wemeldingestraat.
In het kader van de bezuiniging werd daar afgelopen vrijdag bijna alles gesloopt, daarvoor in de plaats komt er gras omdat dat makkelijk te onderhouden is.
Nu ik heb een verrassing: er werd daar al nooit wat onderhouden, behalve af en toe gras maaien, dus een bezuiniging levert het niet op; juist extra kosten; nl voor de sloopploegen die alles rooien.
Veel bewoners onderhielden dit stuk, plantten van hun eigen geld rozen en andere struiken, zodat het een aangenaam gezicht was.
En nu: kaalslag, zonder overleg of aankondiging, hup de botte bijl erin.
Wat blijft er over: je wilt toch een beetje vrij zitten, dus dan maar hoge schuttingen? Daar kunnen geen vogels in nestelen….
Zonde, het enige positieve was dat na heel veel gebel naar deelgemeente en Ilona Otter eraan kwam en idd ook wel vond dat er op zijn minst wel wat beter gecommuniceerd had kunnen worden……
Tot nu toe is er nog iets gespaard, hopelijk blijft dat zo.

Er komt trouwens overleg en hopelijk is dat er niet alleen om uitleg en toelichting te geven op wat de deelgemeente zich voorgenomen heeft. Maar heeft de inbreng van bewoners echt zin en wordt er niet onnodig groen weggehaald, dat Pendrecht juist de wijk maakt die het vanaf het begin moest zijn: De Tuinstad voor Iedereen en vooral voor de bewoners!