Reageer op ontwerp Paviljoen Stellenbos

Er is een groep die activiteiten organiseert in de Avonturenspeeltuin Stellenbos aan het begin van de Herkingenstraat. De groep deed een aanvraag bij Charlois in Actie voor wat zij een abri noemden, een schuilplek tegen regen en tegen felle zon. Mimount Hammouche vraagt commentaar op het ontwerp dat er inmiddels gemaakt is.
Er is een ontwerp gemaakt voor de abri, een schuilplek tegen regen en felle zon, op de Avonturenspeeltuin Stellenbos aan het begin van de Herkingenstraat in de buurt van het gebouw van Thuiszorg Rotterdam.

Mimount Hammouche, die door de dagburgemeester van Pendrecht vaak de moeder van het Stellenbos genoemd wordt, stuurde het ontwerp door en wil graag het volgend weten.

Op de afbeelding hiernaast is het ontwerp, helaas op te kleine schaal, te zien. De bak onder het afdak is 4 bij 4 meter en is aan één hoek open en voorzien van banken, bijna helemaal rondom.
De hoogte van de onderkant van het afdak is 2,5 meter en het allerhoogste punt is 5 meter hoog. De grootste doorsnede van het dak is 6,6 meter. Dat is om een beetje een indruk te krijgen van de afmetingen.

Mimount schrijft:

“Beste bewoners van Pendrecht

Ongeveer 2 jaar geleden hebben wij een aanvraag bij de deelgemeente gedaan voor een abri op het Stellenbos. Die abri willen wij graag gebruiken voor de Avonturentuin Stellenbos. Dat is nodig tijdens de activiteiten die daar worden georganiseerd.
De abri kunnen wij gebruiken als het regent of wanneer het te warm is.

Er is een ontwerp gemaakt hoe het er uit gaat zien. Willen jullie er naar kijken en zeggen wat jullie er van vinden?

Graag hoor ik snel jullie reactie.

groetjes,

Mimount Hammouche.”

De dagburgemeester liet meteen al van zich horen.

Hij vindt:

Het ontwerp er leuk uitzien en de plek ook heel geschikt;
hij vindt “paviljoen” trouwens een mooie omschrijving;
het paviljoen biedt volgens hem beschutting, maar je kunt er toch doorheen kijken, dat past goed bij het open karakter van het Stellenbos;
wanden zouden het paviljoen te veel op doen vallen, het gaat dan overheersen;
een houten dak, natuurlijk materiaal, sluit goed aan bij de verdere inrichting van de avonturentuin;
de speelse vorm van het dak vindt hij ook goed passen, op de tekening lijkt het van boven naar zijn idee net een spinnenweb.

Wie net als Mario Bosch opmerkingen heeft? Gaarne reactie op deze site of stuur rechtstreeks een email aan Mimount Hammouche:

mim_ham@hotmail.com