Record aantal toeschouwers bij de Radio Pendrecht Soap

Het is geen groot zalencentrum, het Pendrecht Theater is eigenlijk een winkelruimte, maar in al die jaren nog maar één jaar als zodanig in gebruik geweest. Hoe groot het publiek was dinsdag 26 juni? Buiten de spelers om moeten het er minstens 120 geweest zijn.
Er stonden al 112 mensen op de lijst van gereserveerde plaatsen. Reserveren moet. Maar toch kwamen er een paar mensen extra en dan waren er ook nog de spelers en de mensen van de techniek. 17 mensen erbij. Bovendien was het een warme dag die 26ste juni.

Toch werd iedereen netjes ingeschreven en werden er extra gegevens van bezoekers genoteerd met het oog op het vervolg van de Radio Pendrecht Soap, want dat wil niemand missen, natuurlijk.

De Radio Pendrecht Soap bestaat uit verschillende onderdelen. Er kwam een inleiding van Cees Bavius over wat praktische dingen. Want het Pendrecht Theater heeft geen eigen toilet, dus moet je gebruik maken van bevriende organisaties. Het Servicepunt Charlois Zuid kan, maar ook Mario van het pizzarestaurant wil meehelpen.

Er waren ook fraaie ouderwetse grammofoons, maar uit die éne waarmee Christine de beginmuziek zou laten horen: van Gerry Mulligan, kwam alleen een getik.

Een voice over kwam met: “Dames en heren, wat gebeurde er in de proloog van de Radio Pendrecht Soap?
Heeft u het gemist? Witte donderdag, opzoomeren in de Larenkamp, the Passion van Jezus de Munk of was u verkouden?
Geen nood, geen nood, want speciaal voor u is hier de herhaling van de proloog van deeeee…………. Radio Pendrecht Soap.” Dat laatste werd door alle spelers hardop geroepen.

Herhaling was het overigens niet helemaal, want de zang van Maria voor ‘t Hekke en de luit van Earl Christy ontbraken. En er waren extra onderdelen. Wat te denken van de talkshow. Die trouwens 5 april werd aangekondigd.

Sadet en Mira, de toneelnamen van Cristina en Fallon, openden met een fraai inkijkje in wat er op een portiek in Pendrecht allemaal te horen is. En of er een soap te maken zou zijn met de familie Doorsnee, of met de familie Yilmaz, of misschien wel met de familie Walesa. Maar hoe zouden de twee dames in dat portiek aan radio’s komen. Want deze familienamen gaan de kant op van hoorspel en dan heb je toch radio’s nodig.

Johnny brengt uitkomst. Hij kan de hele wijk volzetten met radio’s en dat gebeurt dan ook nog. Waar ie ze vandaan had? Wie zal het zeggen.

Dan komen de floormanagers op de proppen en andere spelers trouwens ook. Raziye Akilli is de manager, maar heeft te maken met twee weerbarstige floormanagers, Jo en Do en dan is er ook nog oma, die is feelgoodmanager en oma Jopie en Marjan en Kimberley en een verteller en technici dus. Allemaal spelers in een heuse soap. De Radio Pendrecht Soap.

Afijn uiteindelijk komt er een mooi verhaal van mevrouw de Bollenbakker. Ademloos luistert het publiek naar haar.

En dan is er de heuse TALKSHOW,

Geen Jerry Springer, ook geen Pauw en Witteman maar Arno en Cees gaan de show leiden. Zij worden ter plekke aangewezen en introduceren hun gasten. Theo Coskun en Bert den Boer. Er moet wel even een ware volksverhuizing plaatsvinden, want de talkshow vindt plaat in de ruimte ernaast.

Over de talksow staat er overigens een apart bericht op deze site.

En er is ook nog een bericht over de afloop, want het publiek moet ook weer helemaal terug naar de eerste zaal en krijgt tussendoor de gelegenheid om iets te drinken. Dat is wel nodig ook in al die warmte van het weer en niet vergeten van het groooooooote publiek.

En hoe zal het allemaal aflopen? Komt het allemaal goed met de Radio Pendrecht Soap?