Renovatie flat Melissantstraat vordert flink

De renovatie van de galerijflat in de Melissantstraat vordert flink.
De renovatie van de galerijflat met de even huisnummers 22-50 (rechterfoto) in de Melissantstraat vordert flink. Tussenmuren zijn weggebroken, de nieuwe grotere balkons hangen al en de vernieuwde flat krijgt steeds meer vorm.

Woningdetails
Er is keuze uit drie- en vierkamerwoningen. De driekamerwoningen krijgen een nieuwe indeling; de vierkamerwoningen zijn horizontaal samengevoegde woningen en bevinden zich op de onderste woonlaag.

Hier en daar zijn oorspronkelijke elementen terug te zien. De inpandige balkons maken plaats voor een uithangend balkon, voorzien van dezelfde zigzagspijlen als die van het oorspronkelijke hekwerk van de galerij. De woningen met een balkon zijn overigens voorzien van een schuifpui. Langs de galerij van de onderste woonlaag komen de betonnen platen met de ronde gaten weer terug. De voordeuren blijven rood net als voorheen. De deuren van de trappenhuizen, evenals de gekleurde rioolbuizen in de gevel erboven, blijven behouden. De trappenhuizen worden lichter dankzij extra ramen. Een lift komt er niet; bij renovaties van andere galerijflats in de wijk werd wel altijd een lift aangebracht.

Planning
Zowel de galerijflat met de even als de oneven huisnummers werd in 1956 gebouwd en dit is de eerste grootschalige renovatie. Naar verwachting zal de flat met de even huisnummers in november klaar zijn. Daarna zal gestart worden met de andere flat die sinds vorige week helemaal leeg is.

Woningzoekenden kunnen al reageren via Woonnet Rijnmond. Het zijn sociale huurwoningen van Woonstad Rotterdam met een huurprijs tussen de 480 en 680 euro per maand.