Rijnmond en het indraaien van de Netkous

Fiets- en voetgangersbrug over A15 ingehangen

25-08-2013 | 11:40 door Marion Keete

De twee brugdelen van een fiets- en voetgangersbrug over de A15 tussen Rotterdam-Zuid en Rhoon zijn ingehangen. Voor deze operatie is de snelweg drie nachten tijdelijk afgesloten geweest.

Donderdagnacht zijn de brugdelen gearriveerd van de staalfabriek in Zeeland, vrijdagnacht is het eerste brugdeel geplaatst en zaterdagnacht het tweede brugdeel. Dit gebeurde in aanwezigheid van honderd genodigden uit Rhoon en Rotterdam-Zuid.

De fiets- en voetgangersbrug hangt op negen meter hoogte boven de snelweg en de spoorlijn van de Betuweroute. Het unieke element is dat de brug vrij komt te hangen over een lengte van 150 meter; dus zonder steunpunten.

Nu wordt de brug nog ondersteund op het laspunt van de twee brugdelen. Als de brug gezet is, kunnen de steunpunten worden verwijderd.

De brug vormt de verbinding tussen Rotterdam-Zuid en het buitengebied en daarmee wordt het de toegang tot een natuur- en recreatiegebied van 175 hectare. Dit is compensatie voor de aanleg van Maasvlakte II.

Foto’s: Tom Pilzecker

Het animatiefilmpje:

Marion Keete van TV Rijnmond maakte volgende reportage:

Op het artikel op de site het artikel van de site van Rijnmond RTV staan fraaie foto’s van Tom Pilzecker en is ook een geluidsfragment te beluisteren dat op Radio Rijnmond te horen was.