Riool Kerkwervesingel wordt deels vervangen

De gemeente start vanaf volgende week maandag 23 november om 07.00 uur met het vervangen van het riool aan de Kerkwervesingel tussen de Herkingenstraat en Bruinissestraat, aan de oneven zijde. In 2016 wordt dit nieuwe riool aangesloten op het riool van de Bruinissestraat.

Het nieuwe riool komt onder het trottoir en de groenvakken te liggen en vervangt in de toekomst het huidige riool onder de bomen (tussen het fietspad en de rijweg). Het werk duurt tot eind 2015.

Bereikbaarheid en parkeren
Tijdens de werkzaamheden is het fietspad aan de woningzijde
tussen de Kerkwervesingel nrs. 37 t/m 55 afgesloten. Fietsers richting de Slinge worden met borden omgeleid. De woningen blijven bereikbaar voor voetgangers. Ook de aanwezige ondergrondse container kunt u blijven gebruiken. Het ophalen van grofvuil kunt u regelen via 14010 (lokaal tarief) of kijk op www.rotterdam.nl/schoon. Tijdens de werkzaamheden zullen enkele parkeerplekken niet gebruikt kunnen worden.

Werktijden
In principe werkt de aannemer van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 16.00 uur. Om het werk binnen de planning te kunnen uitvoeren kan de aannemer eventueel op doordeweekse dagen langer (tot uiterlijk 19.00 uur) en op zaterdagen (tussen 07.00 en 17.00) doorwerken.

Overlast beperken
Het werk kan (geluids-)overlast veroorzaken. Bij een bijzondere gebeurtenis, bijvoorbeeld een verhuizing of begrafenis, kan de gemeente in de meeste gevallen de straat tijdelijk toegankelijk maken. Neem hiervoor contact op. Slecht weer of andere omstandigheden kunnen het werk belemmeren. In dat geval is het mogelijk dat de werkzaamheden langer duren. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 11 december 16.00 uur.

Informatie
Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Dan kunt u bellen of mailen met Marjo Wetsteijn, communicatieadviseur van de gemeente Rotterdam. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-5787 9433, of per e-mail: m.wetsteijn@rotterdam.nl.