Robedrijf: nieuwe naam en koers Roteb werkbedrijven

De werkbedrijven van Roteb gaan vanaf 1 januari verder onder de naam Robedrijf. Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en stedelijke economie) heeft op 4 januari samen met directeur Marlin Huygens (markten en bedrijven van Roteb) het officiële startsein gegeven.

Het gaat om de werkbedrijven van Roteb, die zich richten op productie, dienstverlening, het leveren van capaciteit en ervaren vakkrachten voor het bedrijfsleven. De reinigingsbedrijven en het leasebedrijf blijven onder de naam Roteb werken.

Rotterdam staat voor een grote uitdaging. In deze collegeperiode moeten duizenden mensen in de bijstand aan een baan worden geholpen. Robedrijf is een belangrijke speler om deze mensen weer een werkzaam leven te bieden en zoekt daarbij bewust aansluiting bij het bedrijfsleven. En dat is als gemeentelijke dienst bijzonder. Ontwikkeling van talent vergroot de kans op een nieuwe baan. Bij Robedrijf doen mensen met weinig uitzicht op een baan ervaring op door tijdelijk werk voor het bedrijfsleven uit te voeren. Dat gebeurt zowel binnen de diverse bedrijven van Robedrijf, als op locatie.

Het veranderen van een aantal bedrijfsnamen is een bewuste keuze. Roteb heeft een ijzersterk imago en wordt vaak geassocieerd met het ophalen van vuil en het schoonmaken van Rotterdam. “Maar wij doen veel meer dan dat. Met deze nieuwe benaming vergroten wij onze herkenbaarheid richting opdrachtgevers als bedrijf dat werkzaam is in velerlei vakgebieden. Met als doel nog meer Rotterdammers op weg helpen die, om welke reden dan ook, niet gemakkelijk op de arbeidsmarkt terecht komen.” Aldus Marlin Huygens. “ Wij willen en moeten een stap zetten om in deze tijden te doen waar we altijd goed in zijn. We zoeken naar kansen, samen met het bedrijfsleven en benutten die ook. Rotterdamser kan het niet.”

Robedrijf bestaat uit een viertal bedrijven:
Robedrijf groen,waaronder een kwekerij voor sierteeltproducten en een afdeling interieurbeplanting.
Robedrijf productie,zoals metaalassemblage en -bewerking tot elektromontage.
Robedrijf diensten doet onder andere reprowerk, het verzorgen van mailings en callcenteractiviteiten.
Robedrijf Baan en Markt Baan en Markt leidt mensen, die om welke reden dan ook niet gemakkelijk op de arbeidsmarkt terecht komen, op en begeleidt hen terug naar een baan op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld als cateringmedewerker of beveiliger.

Robedrijf is een onderdeel van Roteb. Roteb Reiniging, Roteb Service en Roteb Lease blijven onder de naam Roteb werken.