Rommelmarkt in Slingedael

Op zaterdag 12 mei 2007 is er in verpleeghuis Slingedael een rommelmarkt. Behalve de markt zijn er kinderspelletjes, een creatieve kraam, een rad vanavontuur, cadeau maken voor moederdag (13 mei!) en een enveloppenspel. Er is ook aan de inwendige mens gedacht, dus niets weerhoudt u om 12 mei tussen 10:30 uur en 15:30 uur een bezoekje te brengen aan Slingedael, adres Dreischorstraat 85.
Op zaterdag 12 mei 2007 is er in verpleeghuis Slingedael een rommelmarkt. Behalve de markt zijn er kinderspelletjes, een creatieve kraam, een rad vanavontuur, cadeau maken voor moederdag (13 mei!) en een enveloppenspel. Ook aan de inwendige mens is gedacht: behalve koffie en koek is er tevens de mogelijkheid om poffertjes en/of patat te eten. De rommelmarkt duurt van 10.30 tot 15.30 uur. Slingedael staat op de hoek van de Slinge en de Groene Kruisweg. De ingang van het complex is aan de Dreischorstraat 85 aan het voetpad achter de eengezinswoningen in die straat. (zie fotootje boven)
Direct achter het grote raam links op die foto is de rookruimte van de bewoners en daar valt een tafereel waar te nemen zoals op het onderste fotootje in beeld is gebracht.
Slingedael huisvest zoals u ziet gezellige mensen. Veel van hen hebben een band met Pendrecht.

De opbrengst van de rommelmarkt gaat naar het project Faria-Clowns dat vooral gericht is op interactie met de bewoners van Slingedael. Het idee is ontstaan vanuit de gedachte van de Clini-Clowns: met liefde, aandacht en zorg de gewone mens te zien in plaats van alleen maar de gezondheidsproblemen.
De Faria-Clowns zijn in staat om contact te leggen met dementerende ouderen, vaak ook bij zwaar dementerenden bij wie dit normaal gesproken niet of nauwelijks meer lukt.

Er worden in het verpleeghuis ook tentoonstellingen gehouden van amateurkunstenaars uit de omgeving. Ook die tentoonstellingen zijn de moeite van een bezoek waard.