Rotterdam als woonstad

Hierbij nodigt het partijbestuur van de PvdA Rotterdam U uit voor het bijwonen van een debat over “De aantrekkelijkheid van Rotterdam als woonstad,nu en in de toekomst”. Aldus de mail van Eric Renes de coördinator van het partijkantoor aan de Willem Smalthof. Het debat zal worden gehouden op Dinsdag 5 Maart as in de drijvende paviljoens in de Rijnhaven.
Hierbij nodigt het partijbestuur van de PvdA Rotterdam U uit voor het bijwonen van een debat over “De aantrekkelijkheid van Rotterdam als woonstad,nu en in de toekomst”.

Het debat zal worden gehouden op Dinsdag 5 Maart as in de drijvende paviljoens in de Rijnhaven.

De complete uitnodiging vind U in de bijlage.

Wij hopen U op 5 Maart te mogen begroeten.

Zo luidt de mail van Eric Renes van de PvdA.

En in het attachment zit het programma van het debat. Altijd al een keer in die bollen willen kijken? Dan is dit uw kans.

UITNODIGING VOOR DEBAT OVER WONEN IN ROTTERDAM

Dinsdag 5 maart om 19:45 uur (inloop v.a. 19.15 uur)
in de De drijvende paviljoens in de Rijnhaven.
De PvdA Rotterdam en de PvdA Feijenoord nodigen u uit voor een breed debat over “De aantrekkelijkheid van Rotterdam als woonstad, nu en in de toekomst”
De politiek is op zowel landelijk als lokaal niveau hard aan het werk om krachtig en effectief beleid te ontwikkelen. Bijvoorbeeld beleid om de woningmarkt uit de impasse te halen, om goede woningen bereikbaar voor iedereen te houden en om huishoudens met middeninkomens meer mogelijkheden te bieden in Rotterdam te blijven of te komen wonen. Rotterdam is en blijft een bijzondere stad. De PvdA Rotterdam vindt het noodzakelijk ook in de komende collegeperiode Rotterdam als woonstad verder te versterken.
Centraal staat met welke maatregelen de gemeente samen met de woningcorporaties en private partijen de woningmarkt in beweging kan krijgen.

Programma

19.15 uur Inloop en bezichtiging drijvende paviljoens
19.45 uur Welkom en toelichting op het programma, door Stef Fleischeuer, gespreksleider en Hamit Karakus, Wethouder Wonen voor de PvdA
20.00-20.30 Panel discussie “Voor wie bouwen we en waar?” met o.a. Wytze Patijn (oud-rijksbouwmeester), David Dooghe (Rotterdamse Nieuwe) en een vertegenwoordiger van Proper Stok (projectontwikkelaar)
20.30-20.50 Discussie met de zaal
20.50- 21.20 Paneldiscussie “Welke partijen zijn aan zet en wat kunnen en moeten ze doen?” Met o.a. Hedy van den Berk (bestuurder Woningcorporatie Havensteder) , vertegenwoordigers uit de politiek en van één van de grote woningbeleggers in Rotterdam
21.20-21.45 Discussie met de zaal
21.45-22.00 Conclusies en aanbevelingen Stef Fleischeuer en Hamit Karakus