Rotterdamse glas-, papier- en restafvalcontainers online

Rotterdamse glas-, papier- en restafvalcontainers online

Vanaf vandaag biedt Roteb Rotterdammers de gelegenheid om alle ondergrondse containers voor papier-, glas-, en restafval op kaart te zoeken via www.rotterdam.nl/containersonline en je weet precies waar de containers in de buurt staan.

Via de nieuwste internetapplicatie van Roteb kan iedere bewoner van Rotterdam voortaan online de dichtstbijzijnde afvalcontainer op straatnaam of postcode in Rotterdam opzoeken. Per locatie wordt aangegeven hoeveel containers er staan en om welk soort container het gaat. Dit is niet alleen handig voor nieuwe Rotterdammers die de dichtstbijzijnde restafvalcontainer zoeken, maar ook voor bewoners die bijvoorbeeld hun oud papier graag kwijt willen, maar niet weten waar de papiercontainer in de buurt staat.
Rotterdam doet het, landelijk gezien, op het gebied van gescheiden afvalinzameling slecht. Per inwoner haalt Rotterdam bijvoorbeeld 28 kilo oud papier op. In andere grote steden is dit 60 kilo.
Roteb hoopt door het online overzicht van alle papier-, glas-, en restafvalcontainers meer papier en glas te kunnen scheiden van het restafval. De gemeente kan hierdoor meer van deze materialen hergebruiken wat leidt tot minder verbranding en gebruik van fossiele brandstoffen.
Roteb heeft in totaal zo’n 6000 ondergrondse containers op ongeveer 3400 verschillende locaties in Rotterdam geplaatst.
Al deze containers zijn terug te vinden op de kaart via
www.rotterdam.nl/containersonline.