Schouw in het noordelijk deel van Pendrecht

“Net terug van de schouw die we gelopen hebben in Pendrecht-Noord. Het was koud , veel wind en een schraal zonnetje. We waren dit keer met een grote groep”, schreef Elske Kuijper-Lagrand op haar Facebook-pagina over de schouw die vanmorgen plaatsvond vanuit het Servicepunt Charlois Zuid.

Later spreekt een andere schouwster, Rineke de Graaf, de vrees uit dat het wel eens de laatste schouw zou kunnen zijn geweest. Straks is er immers geen deelgemeente meer.

De geluiden vanuit Stadsbeheer, de naam waaronder de gemeentelijke diensten straks gaan werken, zijn positief over deze schouwen. Dus misschien hoeft Rineke zich geen zorgen te maken.

En zoals de boodschap luidde zullen de medewerkers van wat tot nu Roteb heten de leiding nemen bij die schouwen. Op hun pand aan de rand van Overschie aan het Kleinpolderplein staat de toepasselijke dichtregel van Brodsky: ‘Steden schuilen niet wanneer het regent’. Misschien is het schouwen bij hen juist wel in goede handen. De Pendrechtse groep laat zich immers ook niet door een buitje of een wat gure wind tegenhouden.