Schreeuw om Cultuur? Eveline, Lucienne en Armando zijn er helemaal klaar voor

Misschien is het nog een beetje vroeg. De open dag begon immers om 11:00 uur. Er is wel een eerste bezoeker, die ook nog wat koopt.
Armando brengt sfeer met zijn gitaar en welluidende stem.
‘Terang Bulang’, zong hij. Zijn wieg stond in Indonesië, maar hij zingt ook blues, Willy Deville, evergreens en heeft een hele reeks van eigen gemaakte songs.
Maatschappij kritisch noemt hij ze. Maar kritiek op welke maatschappij eigenlijk? Hij heeft iets tegen de linkse kerk. Op tafel staan zijn cartoons. Armando kan ook fantastisch overweg met de tekenpen. Hij tekent een Burkameel en een Mekkameel, maar ook een pastoor met vanonder zijn monnikspij kindervoetjes en Ahmed Aboutaleb is voor de helft in pak en stropdas en voor de andere helft in djalebba. Hij heeft de sleutel van Rotterdam in de hand. Links de Laurenskerk en rechts de Essalammoskee.

Eveline schildert heel iets anders. Vrolijk. Grappige, vreemde gebeurtenissen uit haar alledaagse leven. En er staan ook woorden op haar werk. Of een titel: de vrije vogel bijvoorbeeld. Een kooi waarvan het deurtje openstaat en een vogeltje vrolijk fluit op de tafel. ‘Free at last, free at last, Lord allmighty free at last!’, hoor je Armando al zingen.

In de werkplaats is weer heel ander werk te zien. Lucienne van Leijen heeft haar werk er uitgestald en gaat later op de dag laten zien hoe zij te werk gaat. De vrouw en sensualiteit, spiritualiteit en onbeschaamde echtheid is haar onderwerp.

Het wordt vast gezellig, want Frans van Rooy, de echtgenoot van Eveline is er ook en Ivonne, de vrouw van Armando komt er net aanfietsen.

Nou de Pendrechtenaar nog.

Eveline begon heel enthousiast. Eerst heette Slinge 773D ‘Galerie Eveline van Rooy’, later werd het een soort kunstwinkel en kreeg het de naam: ‘Juffrouw Kunst’.
Die namen zijn er inmiddels niet meer of het zou Tante Brocante moeten zijn. Haar woon-werkwoning staat te koop.

Ze zijn op zoek naar een gelijkvloerse woning.

Met de verkoop van Eveline’s werk gaat het crescendo. Zij verkoopt veel werk via haar website. Die is op de een of andere manier heel bekend geworden in Nederland, maar ook daarbuiten.

Er kwam zelfs een verzoek uit India of ze daar wilde komen exposeren. Dat gaat niet lukken, maar Eveline kan er wel om lachen. Frans en zij hopen op een goede prijs voor de woon-werkwoning en gaan elders verder met kunst.

Kijk eens op
www.evelinevanrooy.nl

en voor Lucienne van Leijen op:

http//www.kunstzinnigeoplossingen.blogspot.com/

en voor Armando?

Type op google zijn naam in en je ontdekt zijn sterfdatum. Een teller geeft aan hoeveel dagen, uren, minuten en seconden hij nog heeft te gaan tot 18 april 2030. Hij gaat 78 jaar worden. Dat is de humor waar Armando van houdt en wat ook een beetje in zijn cartoons doorspeelt.