Sfeervolle oplevering Melissantstraat

Gisteren (donderdag) vond aan het begin van de avond de officiële oplevering plaats van de galerijflat met de nummers 22-50 in de Melissantstraat. In de straat was een feesttent neergezet waar Richard Feenstra, bestuurder van Woonstad Rotterdam, iedereen verwelkomde. Dennis Lausberg van de woningcorporatie trad op als ceremoniemeester. De partners werden bedankt voor hun inzet en toen was het tijd voor een bijzonder moment: de onthulling van de kunstramen. Alle lichten in de portalen en op de galerijen werden even uitgeschakeld. Er werd afgeteld van drie naar één, en jawel, toen werd de sfeervolle verlichting van de kunstramen ontstoken.

Kunstramen ‘Werelden van…’
Onder de naam ‘Werelden van…’ zijn in de gevels van het trappenhuis kunstramen aangebracht. Tussen twee glazen platen is een voorstelling met afbeeldingen en teksten te zien. Van dichtbij zijn sommige teksten te ontcijferen. De nieuwe bewoners kregen een boekje over het kunstproject mee. Deze boekjes zijn ieder uniek, zo vertelde de Charloise kunstenaar Kamiel Verschuren van Stichting B.A.D., want op de voorzijde van ieder boekje prijkt het eigen huisnummer. Er staat: ‘Werelden van… worlds of…’ gevolgd door het huisnummer, de datum van oplevering, de straatnaam, postcode en plaats.

Daarnaast kregen de bewoners ook nog een emmertje met schoonmaakspulletjes mee. De boodschap hiervan was duidelijk. Woonstad Rotterdam en de partners zijn trots op het resultaat en doen een beroep op de bewoners om de woningen en de omgeving netjes te houden.

Het volledige renovatieproject
Het volledige renovatieproject omvat vier galerijflats: twee in de Melissantstraat en twee in de Middelharnisstraat. De eerste flat is nu dus klaar, waarvan de meeste woningen al verhuurd zijn. De tweede flat staat momenteel in de steigers. In de Middelharnisstraat vindt momenteel de uitverhuizing plaats van de huurders van de laatste twee flats. Ook deze flats krijgen allemaal kunstramen.