Shanta is de nieuwe held, nieuwe lente en nieuwe baan

Shanta Algoe is een enthousiast deelnemer aan het Kangarooproject. Zij kwam een aantal jaren terug en meldde zich bij de Bewonersorganisatie Pendrecht. Bezoekers van de wijkwinkel weten vast nog wel wie Shanta is. Toen Bien Hofman zes weken op vakantie was nam zij het werk van Bien waar. Bij het opstarten van het project Bewoners Begroeten Bewoners stond Shanta ook paraat om het eerste bezoek af te leggen bij een nieuwe bewoner.
Op de Beatrixschool kennen ze Shanta ook goed. Niet alleen als moeder van Davy en zijn zussen, maar ook als een actieve deelnemer aan de ouderkamer. Als we het over energieke en vitale bewoners hebben neemt Shanta daar een zekere plek bij in. Zij presenteerde al een aantal keren de manier van werken van het Kangarooproject in het kader van de Pendrecht Universiteit.
In maart is zij dan ook de held in het kader van de campagne Pendrecht is Goed Bezig. Ze zal niet veel in de wijk kunnen doen, want voor haar begon op 15 maart een nieuwe lente in haar leven. Shanta heeft een baan als flowline medewerker op de nationale Luchthaven Schiphol. Dat is nog geen rechercheur, zoals haar droombaan eruit zou zien. Maar neem maar van Vitaal Pendrecht aan dat ze eens als rechercheur aan het werk gaat. In Paramaribo was ze vroeger al druk met spoorzoeken en dingen die verloren waren achterhalen. Dat kan ze als geen ander, daar hebben ze bij Vitaal Pendrecht diverse keren veel plezier van gehad.
Een mooi voorbeeld van haar speuderstalent is die keer dat ze als bewonersprofessor zou vertellen over het Kangarooproject bij Engels. In de hectiek was ze ineens haar huissleutels kwijt. Paniek natuurlijk, want ze zou haar huis niet meer in kunnen. Ze dacht een poosje na en vroeg haar chauffeur, wil je me even bij de auto brengen van de man die me bij Engels afgezet heeft. En jawel hoor. Het was even zoeken! Maar in zijn auto lagen Shanta’s kostbaarheden.
Die Shanta komt er wel. En is een prachtig rolmodel voor veel van haar lotgenoten in Pendrecht. Zij raadt iedereen aan mee te doen met dat project.