Sinterklaas bezoekt Pendrecht

Sinterklaas maakte een toer door de deelgemeente Charlois en sloeg Pendrecht niet over.
De Goedheiligman is weer in ons land! Zaterdagmorgen zette Sinterklaas aan het Charloisse Hoofd voet aan wal en daarna volgde een toer door de deelgemeente Charlois, inclusief Pendrecht. Beheercoördinator Ilona Otter stuurde de route naar verschillende mensen en dagburgemeester Mario Bosch maakte daar dankbaar gebruik van.

De stoet kwam vanaf de vroegere Pendrechtseweg de wijk binnen en de route was dan Kerkwervesingel – Herkingenstraat – Dirkslandstraat – Slinge (secundair) – Middelharnisstraat – Tiengemetensingel – Ooltgensplaatweg – Slinge om de wijk via de Zuiderparkweg weer te verlaten. Voorop reed een politiewagen, begeleid door twee verkeersregelaars, die de route vrijmaakte. De Sint zat samen met enkele Zwarte Pieten op een wagentje dat werd voortgetrokken door een klein paard, daarachter liep een schare Pieten met elk een zak pepernoten.

Omdat de route door de wijk een nogal kronkelig verloop had kon Mario steeds binnendoor naar een volgende straat waardoor hij op vier verschillende plekken de stoet kon fotograferen, behalve de Kerkwervesingel waren dat de Dirkslandstraat, de Tiengemetensingel en de Ooltgensplaatweg. De bijgaande foto’s geven een indruk van de tocht van Sinterklaas door de wijk.