Sjannie werd ook benoemd tot eredoctor van de Pendrecht Universiteit

De Pendrecht Universiteit kent een aantal ere-doctoraten. De eerste die dat predicaat kreeg was Henk van Oostende tijdens een Opzoomerbrunch van de Zuiderparkflat aan de Ooltgensplaathof. De volgenden waren Henk van der Pols en Clasien Kramer bij het eerste college van de Pndrecht Universiteit.
En later kreeg ook Elly Pesik die titel.

Er wordt nog druk nagedacht over de versierselen die daarbij horen. Tot nu toe was dat een t-shirt met de letters p e n d r e c h t u n i v e r s i t e i t erop, maar daar zijn er al heel veel van in omloop, dus kun je eigenlijk niet zeggen dat dat echt een officiele status heeft.

Zondag 2 januari werd Sjannie de Mooij de volgende ere-doctor en er was een plan om volgens de consent benadering de pas verdiende Rotterdamse Vrijwilligersprijs in te zetten om die ere-doctoraten luister bij te zetten:

> Er is € 7500 verdiend met de Pendrecht Universiteit

> Is een zaak van ons allemaal

> Idee om jaarlijks een eredoctor te kiezen

> Beginnen met Sjannie de Mooij een symbool en een leerpremie van € 500

> Is er een beargumenteerd bezwaar

Zou er op een groot bord komen te staan en de zaal zou mee moeten doen. Maar ……..

De omstandigheden in Grand Café/Restaurant Zuiderkroon waren er niet naar om dat plan uit te voeren. De restaurant bezoekers werden aan het eind van diner steeds luidruchtiger en de lettertjes op het grote televisiescherm waren op een beetje afstand niet meer te zien.

Dus dat komt nog.

Maar Sjannie is wel ere-doctor. En die bloemen kocht ze zelf op de kerstmarkt in Pendrecht op 18 december en ze kocht ze niet voor haarzelf, maar voor een zieke buurvrouw en je kunt ze nog branden ook, want de tulpne bleken van kaarsvet en er zat een lontje in.