Sobere maaltijd bracht € 289,50 op voor actie schoenendoos

Pastor Johan Bos opende de sobere maaltijd in de Open Hofkerk. De protestantse wijkgemeente Slinge en de parochie Onze Lieve Vrouwe van Lourdes hadden de maaltijd georganiseerd om stil te staan bij mensen die rond moeten komen van veel minder dan hier in Nederland.
Er werd soep met brood gegeten en op tafel stond een klein spaarpotje gevouwen van papier.
Daarin kon iedereen een bijdrage doen.
Corrie Oosthoek maakt na afloop van de maaltijd bekend dat er € 289,50 bij elkaar was gebracht.

Dat is toch een behoorlijk bedrag voor de ruim 40 mensen, die op de uitnodiging ingegaan waren.

Aan tafel werd druk gesproken over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld over de reizen naar Israël die er gemaakt waren en de invloed, die dat op je heeft. Er waren ronde broden en er was tomatensoep en kippensoep. Henk Oosthoek had verse onbespoten bieslook uit zijn volkstuin meegenomen en dat ging over de soep. Met recht een sobere maaltijd, maar toch lekker en leuk om er samen van te genieten.
Dat maakt als het ware rauwe bonen zoet.

Na afloop van de maaltijd nodigde Johan Bos iedereen uit voor een sobere dienst met maar één gezang en een kort stukje tekst uit het Markus evangelie hoofdstuk 14 vers 12 tot 21. Waarin Jezus zijn discipelen vraagt een paasmaaltijd te bereiden en zegt dat één van de discipelen hem zal verraden. Dat is dan al gebeurd, want Judas heeft aangegeven dat hij zijn meester door hem een kus te geven aan zal wijzen, zodat de soldaten weten wie ze moeten pakken.

Johan Bos kondigde daarna Rebecca Nalwoga aan die het lied ‘Here I am to worship’ zong en het lied ook zelf inleidde.

Er klonk een hartelijk applaus voor de tiener die a capella zong.

Johan sprak een korte overdenking uit over de verwarring die het onder de volgelingen van Jezus gegeven moet dat hij wist te vertellen dat er een verrader onder hen zat en dat Judas wist wat hij ging doen. Er zat geen terug meer voor hem in.

Hand in hand werd het Onze vader gebeden.

En tot slot met nog 3 coupletten van gezang 178 ging men terug naar de ontmoetingsruimte om nog een kop koffie te nemen.

Een mooie manier om samen stil te staan bij wat er in de wereld gebeurd.
Pastor Guus Ruyl vroeg op de valreep nog om samen te applaudisseren voor de dames, die de maaltijd verzorgd hadden: Henny Meijer, Corry Oosthoek, Elly Bakker, Adri Batist, Sjaan Merrelaar, Truus van de Merwe en Cobi van Bommel bedankt voor jullie goede zorgen.