Sofia Semedo schilderde Bien Hofman

Sofia Semedo portretteerde Bien Hofman, die op tweede kerstdag 60 jaar werd. Een fraai portret verbonden aan een karakteristieke plek in de wijk was het resultaat.
Sofia Semedo woont in de Zierikzeebuurt in de Bruinissestraat om precies te zijn. Zij toonde vorig jaar al een keer diverse werken van haar in de tent op Plein 1953 tijdens het IJspaleis van 2009. Portretten schilderen is haar passie. Ze doet meer, maar schilderen het allerliefst. Zij ontwierp ook het beeldmerk van het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen en dat beeldmerk kun je zien dat Sofia een goede kijk heeft het vrouwenhuis en mooi uitgebeeld heeft wat het idee achter dat huis is.

Dat bracht een aantal mensen op het idee om Sofia te vragen Bien Hofman te portretteren. Bien werd tweede kerstdag 60 jaar en was in Wenen, dus er kon die dag in de wijk weinig aandacht besteed worden aan de mijlpaal die drijvende kracht achter Vitaal Pendrecht en de Pendrecht Universiteit bereikte.

Om het allemaal niet geruisloos voorbij te laten gaan werd het portret op de Nieuwjaarsbijeenkomst van Vitaal Pendrecht op 2 januari in Restaurant Zuiderkroon aan Bien overhandigd. Een complete verrassing en ook de plek die Sofia uitkoos om Bien neer te zetten is verrassend: naast het beeld ‘De Provinciaaltjes’ van Loeki Metz op Plein 1953.

Precies, midden in de wijk.

De verf was nog niet helemaal droog, dus het schilderij staat nog te drogen. Maar het zal vast een mooie plek krijgen en met de kunstenares zelf komt het vast ook goed. Zij heeft grootse plannen. Daarover later meer.