Soms gaan de zaken heel snel

Op de feestelijke bijeenkomst van BuurtBestuurt Sliedrechtbuurt van 24 september pleitte voorzitter Rick Timmer voor betere handhaving van 30 kilometer en meer verkeersveiligheid in de buurt. Hij kwam zelfs met een petitie. En de laatste berichten zijn dat er inderdaad iets gaat gebeuren.
Mario Bosch, precies de dagburgemeester van Pendrecht, schrijft op zijn weblog:

De verkeersveiligheid in de Krabbendijkestraat ter hoogte van de twee basisscholen (Beatrixschool en Over De Slinge) is al lange tijd een punt van aandacht, ondanks de borden 30 km/h en de met rode hekken gemarkeerde oversteekplaats wordt er nog steeds veel te hard gereden. De afgelopen twee jaar is op meerdere dagen de snelheid van passerende auto’s gemeten en op 22 mei j.l. was er een verkeersveiligheidsdag. De Belangenorganisatie Charloisse Lagedijk (BOCL) werkt daarbij samen met Buurt Bestuurt Sliedrechtbuurt en is in die hoedanigheid actief betrokken bij het verbeteren van de verkeersveiligheid in de Krabbendijkestraat.

Begin deze maand is besloten dat er twee keer SCHOOL in grote letters op de weg wordt aangebracht zoals ook is gedaan op het Hijkerveld in Zuidwijk (foto), het is nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren. De beste oplossing zou zijn om de weg fysiek aan te passen met verkeersremmende maatregelen (b.v. met drempels of bloembakken) zodat het verkeer gedwongen wordt om langzamer te rijden. De straat wordt pas aangepakt als alle nieuwbouw van de Tuin op het Zuiden klaar is en dat zal op zijn vroegst in 2018 zijn.

Het bijgaande fotootje is ook van Mario.

Een laatste bericht van zijn weblog is:

Als aanvulling op het bericht van eergisteren: het aanbrengen van de tekst SCHOOL in de Krabbendijkestraat is gepland in de herfstvakantie oftewel deze maand. Sinds kort kan men online een petitie tekenen voor een veilige schoolomgeving in Charlois (= het gebied van de voormalige deelgemeente, dus ook Pendrecht), klik hier voor meer informatie en de link naar de petitie.

Bij de opening van de Netkous pleitte de vertegenwoordiger van de Fietsersbond om in aansluiting op het Buytenland van Rhoon en de Netkous (de Groene Verbinding) ook de Krabbendijkestraat mooi te maken. Even later kom je op de Pendrechtseweg en daar fiets je omringd door groen en fitnesstoestellen de stad in.

Ook een pleidooi voor een andere inrichting, dus …….