St Bavoklokken luidden voor René en Petra

René van Dieijen was penningmeester van Vitaal Pendrecht totdat hij om gezondheidsredenen daarmee moest stoppen.
Het gaat nu goed met hem. Hij en zijn Petra besloten tot iets wat ze al heel lang wilden doen, trouwen. Hun dochters Anouk en Maud waren de meest schattige bruidsmeisjes.

Eerst was een ceremonie in de Oliphant waar Ed Goverde hen in de echt verbond voor de wet. Buiten was er een fotosessie met hun ouders en de getuigen, zoals op het eerste fotootje is te zien.

De trouwauto was een rode Ferrari. Mensen in de Zierikzeestraat hadden de ogen al uit het hoofd gekeken naar het racemonster. In de Sommelsdijkstraat stal de wagen opnieuw de show. Hij werd geparkeerd op het bordes voor de kerk en deed bij de receptie opnieuw dienst als decorstuk.

In de kerk vond een leuke dienst plaats, die geopend werd met Love Song van Pink. Later klonk ook Nothing Else Matters van Metallica uit de luidsprekers.
De teksten werden voorgelezen door familieden en vrienden en de pastoor nam zelf ook de gitaar om het paar toe te zingen. Later zong hij een Mexicaanse geloofsbelijdenis voor de kerkgangers.

Zijn overdenking was toegesneden op het thema van René en Petra de Liefde. Als tekst was er Johannes 4, vers 7 – 12 dat gaat over God is Liefde.
Met de nodige humor ging hij verder op het leven. Dat soms regen heeft en soms mooi weer. Dat zag hij ook in het leven van René en Petra.

De bruidsmeisjes waren de dochters van René en Petra, Anouk en Maud. Zij zorgden met een nichtje voor een extra en hartverwarmende show rond het altaar.

De dag van het echtpaar begon met een fikse plensbui en wat onweer, maar na de dienst was het stralend weer. Buiten op het bordes voor de kerk werd dan ook receptie gehouden.

De cadeaus werden uitgestald op een tafel. Mooier decor kan bijna niet.

Vitaal Pendrecht was er ook en ging samen met de pastoor met het duo van de dag op de foto.

René en Petra het ga jullie goed!