Startpagina voor Rotterdamse bewonersinitiatieven www.rotterdamidee.nl gelanceerd

Tijdens het Opzoomergala op de Pieter Caland afgelopen dinsdagavond 9 februari midden op de Nieuwe Maas stak wethouder Rik Grashoff twee enorme stekkers in elkaar. Daarmee opende hij een nieuwe website, die trouwens voor de aanwezigen meteen zichtbaar werd.

www.rotterdamidee.nl

Goh, zal de oplettende lezer zeggen, die was er toch al. Ja is waar, maar de site en de opzet zijn nogal veranderd. Je gaat nu via de site naar je eigen deelgemeente en daar vind je bijvoorbeeld onder Charlois het volgende:
Heeft u een plan om (samen) wonen en leven in uw wijk te verbeteren? Tot 1 april 2010 kunt u uw plannen weer indienen bij de deelgemeente!
De deelgemeente krijgt geld voor de ‘Krachtwijken’, maar trekt zelf ook geld uit voor de overige wijken. Dus heel Charlois kan meedoen! Het is de bedoeling dat bewoners zelf met plannen komen om wonen en leven in hun wijk te verbeteren, dus de deelgemeente daagt u uit om zo’n plan te maken. Per wijk zijn er thema’s waarbinnen de plannen moeten vallen en er zijn uiteraard voorwaarden. Wanneer u hier vragen over hebt kunt u contact opnemen met de wijkcoordinator.

De deelgemeente kiest voor plannen met een blijvend effect. Voorbeelden uit de vorige ronde zijn een kunstwerk op een kale rontonde in Zuidwijk of het starten van een speelotheek in Carnisse. Voor kleine activiteiten in de buurt kunt u altijd een subsidie aanvragen via Charlois in Actie!

Voor meer informatie kunt u bellen met Marjolein Jongh: 010-4107555,

De wijkcoördinator voor Pendrecht is Luz Kromhout. Zij is bereikbaar op 010 410 75 23.