Stevig gesprek met Krijn en Trijn in de Wagenbergstraat

Het was herfstvakantie, dus het moment om eens te kijken naar waar de speelplekken van de Vijvers komen. De Vijvers zijn 26 nieuwbouwwoningen. Het gaat om huurwoningen en de meeste bewoners komen uit de buurt waar binnenkort gesloopt gaat worden, de Krabbendijkestraat, Ossenisseweg, Hontenissestraat en dergelijke. In het plan zit een groenplek en een speelterreintje. Die twee plekken zijn voorzien tussen de nieuwe woningen en het Fijnaartpad. Er is de breedte van een trottoir tussen de voordeur van mensen van het Fijnaartpad en de twee nog braakliggende plekken.

Zij hadden al eerder laten weten dat ze geen trek hadden in een speelplek vlak voor hun deur.

Woensdag 20 oktober werd er op straat over gepraat met Krijn en Trijn van TOS, een bokser en speelmateriaal. De kinderen gingen met papier en piepschuim aan de slag en maakten maquettes van hun ideale speelplek.

Een bokser liet in de ring zijn kunsten zien. Het regende en waaide, dus een aantal zaken konden niet opgezet worden.

In de partytent vond een gesprek plaats met het Haagse duo Krijn en Trijn, die wel eens wilden weten hoe het allemaal zat en of de oudere bewoners zelf vroeger ook op straat speelden. Het werd een stevig gesprek. De bewoners van het Fijnaartpad hielden voet bij stuk.

Besloten werd om verder te praten met de ontwerpers en beheerders over het verspreiden van de speelattributen over meerdere plekken in de straat.

Krijn en Trijn deden hun gebruikelijke afscheidsact en daar iedereen aan mee. Leuk duo, die Krijn en Trijn. En leuke ontwerpen van de kinderen. Een plek om te voetballen scoort hoog. Die plek is vlak in de buurt aan de andere kant van de Abbenbroekweg.

Benieuwd wat er uit komt.