Stichting Elevatoren doet ook een beroep op de gebiedscommissie Charlois

Woensdag 29 oktober verricht wethouder Maarten Struijvenberg het startsein voor een opknapbeurt.

havenkade

Kade

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) verricht het startsein voor het opknappen van de elevatoren aan de kade langs de Maashaven.
Leo van Leeuwen, Johan Paaimans, Hennie van der Most, Peter Leenheer en Richard van Beusekom, ondernemers op Zuid, hebben onlangs een stichting opgericht om de elevatoren in de Maashaven op te knappen en daarbij werkgelegenheid te creëren.
Wethouder Struivenberg geeft woensdag het startsein om deze nu verouderde en verroeste elevatoren een blikvanger langs de Maashaven te laten zijn.

Nieuwe impuls
De elevatoren aan de kade zijn eigendom van de gemeente Rotterdam, maar het onderhoud is voor de gemeente een kostbare aangelegenheid. De nieuwe stichting Renovatie Cultureel Industrieel Erfgoed Elevatoren Maashaven knapt de elevatoren op door de kosten voor de renovatie en benodigde materialen te dragen. Bovendien biedt het initiatief mensen met een uitkering de mogelijkheid om ervaring op te doen, waardoor ze kansrijker worden op de arbeidsmarkt. De ondernemers nodigen ook andere partijen van harte uit om mee te doen. Het liefst door de handen uit de mouwen te steken: het leveren van materiaal, mankracht of kennis of door het in dienst nemen van werkzoekenden die bij deze klus goed werk leveren.
De ondernemers zien het opknappen van de elevatoren als een impuls voor het gebied rond de Maashaven en als een manier om deze omgeving weer uitnodigend en inspirerend te maken. Deze opknapbeurt past naadloos bij de aanpak van Stadshavens waar de ontwikkeling van de Maashaven onderdeel van is, en van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.

Ondertussen is al een flink aantal stappen gezet. De constructie is al onderzocht en er ligt een stappenplan voor de renovatie waarvoor een overeenkomst is gesloten met de gemeente. Gedurende de renovatie kunnen werkzoekenden werkervaring opdoen en krijgen een opleiding om hun kans op uitstroom naar een baan te vergroten.

Wilt u meer informatie over dit initiatief? Of wilt u meedoen? Mail met info@maassilo.com of kijk op www.rotterdam.nl/nprz.